Allmänt

Sjuk idag

Kors i taket! Jag kunde förmå mig att vara hemma idag, då min rygg mådde ännu sämre än igår.

Egentligen hade jag inte tid att vara sjuk, men det gick faktiskt inte att ta sig till jobbet. Jag har inte ens tagit mig ut från huset, då jag inte klarar trappen ner till gården (6 trappsteg)…

B har fått göra en del nödvändiga ärenden åt mig (bl a var kattmaten slut!!!) men annars har jag tillbringat mycket tid på soffan. Dels med TV:n, dels med en hörbok. Jag kan stulta omkring här hemma mellan rummen men får hela tiden se till att ha telefonerna (vanlig & mobil) inom räckhåll, för det går inte fort att förflytta sig, kan jag tala om. Om någon ringer hinner de lägga på innan jag är framme vid telefonen.

Som tur var hade jag tidigare handlat mat så jag har några olika rätter att välja mellan i kylen. Snabb- och lättlagat alltihop, dessutom. Jag orkar inte stå för långa stunder, då krampar ryggmusklerna ihop till ett nystan, så det är viktigt att det går snabbt vid spis och diskbänk.

Som enmanshushåll har jag dessutom sedan tidigare börjat koka potatis i micron: ca 6 min i kanna med lock, beroende på mängd. Ingen spis att värma upp, som sen fortsätter att vara varm. Behändigt, eftersom jag lagrar disk även på spisen just nu, då diskhon redan är full. (Jag når inte ner att tömma diskmaskinen…)

Ah, en sån här kväll önskar jag att jag inte varit singel. Tänk att ha någon som tömmer diskmaskinen masserar de hopknutna ryggmusklerna med sina varma händer… *suck*

[tags]ryggskott, sjuk, ynk, gnäll, tyck synd om[/tags]