Allmänt

Bilburen

Under helgen har jag haft tillgång till bilen! *gör vågen*OK, jag brukar ju få ha den när jag behöver, och den här helgen var det dags igen. Jag kunde faktiskt motstå det makalösa IKEA-suget jag dragits med en längre tid, mest beroende på ebb i kassan. Nästa helg är löningshelg och då är alla andra också IKEA-sugna, men helgen därefter, kanske? Den som lever får se.

Jag passade på att åka till L och E för att dricka kaffe på maten med dem, och sitta och surra en stund om allt möjligt mellan himmel och jord. När jag körde hemåt blev minusgraderna fler och fler (jag startade på noll grader) så även fast det var torrt på vägen körde jag försiktigt. Det är fördelen med att hälsa på dem; jag kan köra hur sakta jag vill efter vägen utan att störa trafiken.

Nä, just det, vinterdäcken har ännu inte satts på bilen. *suck* Jag bjöd A och P på palt idag, som tack för hjälpen med altanen i torsdags. Fiskade lite grann efter intresse att få hjälp med att sula om bilen men de var märkligt ointresserade, hur nu det kan komma sig. 😉 Nästa helg måste vinterdäcken på, och i värsta fall får jag göra det själv. Jag kan, jag vill bara inte.

Trots att jag pratar om vinterdäck så har vi ingen snö än. Knappt haft någon frost heller, men inatt har det frostat ordentligt överallt. Eftersom bilen var hos mig har den fått stå i garaget under natten, så den var frostfri i morse. Det är ju nu, under hösten, den farligaste halkan kommer – den man inte är beredd på. Vinterdäcken måste på senast nästa helg, så enkelt är det! Med ”vinterdäck” menar jag förstås dubbdäck. Här funkar inget annat, då vägarna är istäckta större delen av vintern.

Jag var till C idag, så vi kunde göra resplaner. 🙂 Det gäller att hinna klämma in så mycket som möjligt under de få dagar vi är där. En del saker har jag gjort tidigare, annat har jag haft lust att göra men inte hunnit. Det kanske är dags nu? Vi får se, det beror lite på hur mycket vi kan enas om att göra/se/besöka, om vi ska vara utvilade eller om vi ska behöva vila när vi kommer hem… 😉

[tags]bil, vinterdäck, dubbdäck, semester[/tags]