Allmänt

Sommar-, vinter- eller normaltid

Inatt ändrade alla – utom jag – klockorna till vintertid. Det som faktiskt är normaltid. Jag blir lite förvirrad men tackar inte nej till en sovmorgon. Det är bara synd att jag inte får ta den under valfri dag eller sprida den över flera dagar. 😉

Minns ni protesterna inför införandet av sommartiden 1980? Jag minns det bara vagt, mest bönder som protesterade, men genom att ändra tiden för korna en halvtimme i taget skulle det ordna sig.

Jag har med åren lärt mig ramsan om att på våren ställer man FRAM utemöblerna och på hösten ställer man TILLBAKA dem igen, för gudarna ska veta att jag ibland fått fundera åt vilket håll klockan ska ställas, egentligen.

Att jag alltid missar att ställa om någon klocka hör till vanligheterna men kan ge en del lustiga stresseffekter när jag plötsligt upptäcker att jag antingen inte alls har så gott om tid som jag trodde, eller att det inte är så bråttom som jag trott. Det är ofta klockan i bilen jag sparar till sist…

[tags]sommartid, vintertid, ställa om klockan[/tags]