Allmänt

Klädångest

Jag* fick helt plötsligt ångest inför minisemestern i G. Jag** har ju ingenting att ha på mig!!!

Det är en sanning med modifikation; visst har jag kläder, men jag vill vara snygg! (Här säger luttrade läsare att det krävs mer än kläder för att det ska lyckas. Fettsugning och plastikirurgi, t ex.) Garderoberna (jag har flera, fullproppade) dignar av ingenting-att-ha-på-mig och jag skulle vilja ha nya skor… Men jag har inte riktigt råd att ekipera mig från topp till tå, inte helt och hållet. Jag ska kunna shoppa under semestern också!

Tänk om jag skulle gå på shoppingrunda i mina egna garderober? Riva ut allt jag har där (utom hyllorna, då  😉 ) och gå igenom vad jag sällan eller aldrig har använt, och vad som passar med vad***. Jag får en känsla av att jag skulle göra en hel del fynd på det sättet. Vad nu det kan bero på? *host host harkel* För mycket kläder? Jag??? 😉

Angående kläder, kommer jag över till ämnet packning. En på jobbet blev alldeles förskräckt när hon hörde hur lite kläder jag tar med mig på min lilla tripp. Hon är typen som alltid packar minst två väskor, även om hon bara ska vara borta över en natt. “Man vet ju aldrig vad som kan behövas”!?!?!

Jag är chockad (ring Aftonbladet!) för jag skulle aldrig släpa med mig något jag inte kommer att använda. Min packning är minimalistisk, in i minsta detalj. Varför dra med sig 14 tröjor för fyra dagar när jag kan sortera ur från högen redan hemma? Jag begriper mig inte på sådant.

Det kan bero på att jag är väldigt rationell, vad gäller kläder i alla fall. Jeans och tröja funkar utmärkt i de flesta miljöer jag rör mig i, så jag behöver inte byta om ifall jag ska ut på kvällen. Dessutom brukar jag ta med ett par joggingbrallor ifall jag vill vara riktigt bekväm. (Modeoraklen klöser nu ut sina egna ögon, av vämjelse över att ha läst detta.) De duger att springa på stan i också – de är ju rena & hela. (Återstående läsarkrets skriker av fasa.)

Hmmm. Det kanske inte är så konstigt att jag är singel, ändå…? 😉

[tags]kläder, mode, shopping, packning, resor[/tags]

*) Sorry, Jontas, men den här gången var jag tvungen att börja med “jag”. 😉
 
**) Brott mot nästa regel: aldrig börja två på varandra följande meningar med samma ord. Månntro hur detta kommer att sluta? :mrgreen:

***) Mitt sinne för smak är inte fullt utvecklat. Jag tar det plagg som a) är rent och b) ligger närmast. Sen får det passa ihop med resten, oavsett färg/mönster/struktur, etc.