Allmänt

I god tid

Som vanligt är jag ute i god tid med adventspyntet. Eller kanske inte. 😉

Nå, idag ska jag gräva fram kartongen/påsen/säcken/whatever jag stoppade undan allt i förra året* och se hur många pyttesmå glödlampor som behöver bytas i år. Glödlampor som är omöjliga att få tag på i affärerna, då alla andra som behövde nya lampor har köpt upp allihop tidigare under veckan.

Frågan är – innan jag kollar – om jag har en hängande stjärna till köksfönstret, då jag minns att den gamla gått sönder (kortslutits?) men jag minns inte när. Förra säsongen eller den dessförinnan? I köksfönstret måste jag ha en hängande stjärna, inte en av de nya populära stjärnorna på fot, för där ska ju katterna rymmas att 1) sova, 2) kolla ut på gården/gatan och 3) värma sig.

Jag brukar vara väldigt sparsam med att dra fram julpynt. Det har blivit färre och färre grejer för varje år. Min erfarenhet säger mig att ju mindre jag drar fram, desto mindre är det att plocka bort när julen är över. Dessutom brukar jag alltid glömma någon tomte någonstans, som jag hittar t ex under sommaren – rejält off season.

UPDATE
Jag drabbades genast av ett logistikproblem. De höga (levande) blommorna jag har i det stora vardagsrumsfönstret – vart ska jag ställa dem? De ryms inte när jag ska ställa dit elljusstaken. Och de ryms inte i de mindre fönstren. Hmm.

UPDATE 2
Jag löste problemet. Nu är allt på plats.

[tags]advent, julpynt[/tags]

*) Det var faktiskt i år jag plockade undan allt, i början av januari, men jag kallar det ”förra året”. Kanske ”förra säsongen” skulle låta bättre? Äh, ni vet ändå vad jag menar.

2 kommentarer på “I god tid”

  1. OK, men jag var faktiskt sist på min gata. Hos de andra har det börjat lysa i första fönstret redan förra helgen, och sen har det utökats.

Kommentarer är stängda.