Allmänt, Katter

Woo-hoo

Idag stormar det ordentligt runt knutarna i Snigelland! Grannens fula presenningsinklädda hundgård håller på att blåsa bort (bara presenningarna, inte själva hundgården) och jag får nästan hålla i mig i räcket när jag är ute och röker för att inte hamna hos grannarna på andra sidan gatan.

Jag blir som katterna: STORMGALEN!!! Jag vill springa omkring ute i blåsten och känna naturens krafter! Känna hur stormbyarna tar andan ur mig, känna hur vinden sliter i mina kläder och mitt hår. Då skulle jag antagligen bli inlagd på ett ställe med madrasserade väggar, iklädd en tröja med väldigt långa ärmar, men jag förstår till fullo varför katterna blir just stormgalna.

Det är främst madamen som vill gå ut i blåsten, hon är mest utekatt av dem alla tre. Hon krymper ihop (blir väldigt kort i kroppen), med bakändan mot vinden så pälsen på ryggen står upp i tofsar och svansen står rätt upp  i vädret, hon vädrar med bakåtstrukna öron – och så SPRINGER hon! Som ett jehu rusar hon runt, runt på gårdar, gator och (den här årstiden) snökarmar. Hon gör graciösa hopp rakt upp i luften där hon gör akrobatiska volter innan hon kommer ner igen, bara för att börja springa åt ett annat håll redan innan hon landat.

Gamlingen och froppisen är lugnare, de ”bara” springer – men med oväntad snabbhet! Som gråa (gamlingen) och fläckiga (froppisen) blixtar drar de fram i grannskapet. Inte för att bråka med varandra, utan bara för att springa. De springer gärna även inomhus, känner väl av vädret.

I och för sig så gillar de att springa inomhus. En vacker dag kommer jag att limma, eller spika, fast mattorna i hallen. Trots att de (mattorna) har baksida av gummi så flyger de runt väggarna när katterna slirar fram över dem i 200 knyck.

[tags]stormvarning, stormgalen, galna katter[/tags]

4 kommentarer på “Woo-hoo”

  1. Jag har en matta mindre i vardagsrummet. Gazzy har upptäckt denna totala lycka av att kunna slira över parketten rakt in i glasskåpen, alternativt åka kana över glasbordet (hon faller självklart i golvet, men på’t igen och igen och igen).

    Jag tror man är mer blåsta i Göteborg än hos dig. Inte i dag, kanske. I dag är vi bara bombade. Har man nyår i din tidszon också? 😉

  2. Har ni redan nyår? Vi firar inte förrän vid midnatt. 😉

    F ö kan du dricka din Koskenkorva redan kl 23:00, så du känner det finska nyåret i blodet. :mrgreen:

  3. Jag vågar inte dricka starkt i kväll. Tänk om jag trampar på en flyende Gazzy som söker skydd i alla hörn samtidigt.

Kommentarer är stängda.