Allmänt

Vård av barn

Jag har haft vård av (vuxet) barn idag, d v s en oväntad oplanerad semesterdag*.

B föll och slog i bakhuvudet rätt rejält när hon åkte snowboard igår. Hon tänkte inte närmare på det just då, utan fortsatte att åka – hon var ändå blåslagen överallt efter alla vurpor i den isiga backen. På kvällen började hon må illa, rejält illa, och när hon insåg att det kunde vara hjärnskakning ringde hon kavalleriet mamma.

Så, kl 2 inatt hämtade jag henne och tillbringade större delen av natten med att höra henne kräkas en gång i kvarten, ungefär. Vårdcentralen kontaktades idag, och hon fick order att vila sig och höra av sig imorgon om hon inte mår bättre då.

Efter dagens vila – både hon och jag har sovit några timmar – mådde hon så bra att hon t o m kunde äta lite youghurt ikväll. När hon kände att benen bar och illamåendet gått över ville hon åka till sin lägenhet, så nu är vi åtskilda igen.

Jag hoppas hon inte blir sämre igen, utan att det hjälper med att vila sig några dagar.

UPDATE
Jag har ringt henne idag (tisdag) och hon verkar vara rätt OK. Kommer att plåga henne med fler uppringningar under dagen. 😉

[tags]hjärnskakning, illamående[/tags]

*) Det är mycket möjligt att man kan ha ”vård av anhörig” vid ett sådant här tillfälle, men glöm att jag skulle försöka få något av FK. Jag har ju semesterdagar att använda.