Allmänt

Romantikern är död

Det är bara att inse faktum: romantikern i mig är död. Stendöd.

Jag såg en bild med en kvinna som badade i ett badkar, översållat med blomblad, tända ljus och allsköns gullepluttinuttigheter. Min första tanke var: – Vad de där bladen ska klegga igen avloppet, om man inte lyckas få upp allihop ur vattnet!

För övrigt är jag inte alls intresserad av badkar. Besvärliga att rengöra, tar onödigt utrymme för de få gånger de används, bökiga att kliva i/ur när man ska duscha – då får de ha hur många förgyllda lejontassar de vill. En av de största lättnader jag känt var när badkaret åkte ut ur badrummet för många år sedan.

Jag gillar inte bastu heller. Eftersom jag inte orkar med solhettan på sommaren, vad skulle få mig att längta efter en bastu på vintern? Nej, bastu är inte något jag kommer att installera. Även om inbitna bastubadare säger att det inte är samma sak som sommarhetta (de har alldeles rätt, det är sju resor värre) så har jag provat basta tillräckligt många gånger för att inse att jag aldrig kommer att vänja mig.

Ja, jag är lite grinig idag. Finns det något mer jag kan reta upp mig på? Säkert massor – men nu ska jag gå och äta, så jag blir lugnare och snällare. Maten är äntligen klar.

[tags]romantik, badkar, bastu[/tags]

6 kommentarer på “Romantikern är död”

 1. Själv längtar jag efter ett badkar. Det var det enda jag var ledsen över att lämna i lägenheten. När vi har en ny större varmvattenberedare ska jag köpa ett nytt. Jag har sett ut ett sittbadkar, tillräckligt kort så att vi inte behöver bygga om badrummet.

  Halvfinne som jag är så gillar jag bastu också. 🙂

 2. Jag har full förståelse för att folk gillar att bada bastu, däremot verkar folk inte förstå att jag inte gillar det. Men det har jag slutat reta mig på ikväll – jag är äntligen mätt. (Påminn mig om att inte laga sånt-som-tar-lång-tid en vanlig vardag efter jobbet. Sånt ska skötas under helgerna.)

 3. Jag fryser hellre än är varm. Men på jobbet är det extremt kallt trots 22,5 grader på termometern. Förklaringen är luftintaget som blåser så förskräckligt. Kyla är skönt, men inte isblåst.

  Romantik finns bara i böcker. Ett påhitt som inte har med verkliga livet att göra. *nickar klokt*

 4. Att sitta i drag är inte bra. 😥 Värm upp dig med någon romantisk historia á la Victoria Holt eller Barbara Cartland. Om inte annat så kan man alltid onda upp sig över de fåniga spåniga hjältinnorna. Det får garanterat fart på blodomloppet! 😈

 5. Nämen snälla lilla, vad är det jag läser! Gillar inte badkar 😥 o gillar inte bastu! 😳 va är du för en skum typ egentligen?? Romantiken kan man väl strunta i, men att lägga sig tillrätta i ett skumbad eller på bastulaven är för mig högsta tänkbara lyxkomfort!
  Däremot är värme på sommaren olidlig!

 6. Paula: Trots att jag är uppvuxen med bastu sedan barnsben, har jag aldrig lyckats vänja mig. Vilken tur att vi alla är olika, eller hur? 😉

Kommentarer är stängda.