Allmänt

Halka

Det blev snabbt varmt ute i morse. Helt plötsligt var det 4 plusgrader – och jag hade inte ens hunnit utanför dörren! Hoppas det håller i sig under dagen, så isen efter gatorna (främst ”min” gata, förstås) luckras upp och smälter bort och rinner iväg ner i avloppen.

Igår var jag tvungen att ringa efter A att komma och hämta mig från badhuset. Det är verkligen inte långt att gå (jag kan nästan se mitt hus från busshållplatsen utanför skolområdet, där badhuset ligger) men det är blankis hela vägen – och medan jag simmade hade det börjat snöa… Torr kall snö, som inte fäster mot underlaget. Som tur var satt han redan i bilen, så det tog inte lång stund för honom att hämta mig.

I morse kunde jag promenera till jobbet, för då hade bilar kört efter gatan och ruggat upp den en aning. Det är inte mycket trafik förbi mitt hus, men vid sjutiden på morgonen är det skiftbyte på äldreboendet på andra sidan gatan (och vid åttatiden kör en del bilar genvägen till/från skolorna med mellanlandning på OKQ8).

UPDATE
Jodå, nu har snön blivit varm och smälter ner i isen. Ingen halka längre! 🙂

[tags]vårvärme, halka, isiga gator[/tags]