Allmänt

Hög tid för våfflor

Det påstås att det är våffeldagen idag? Själv hävdar jag envist att det är vårfrudagen, men våfflor kan jag göra ändå. 😉

Fråga 1: mix eller egen smet? Egen smet är godare, men mix är väldigt mycket enklare. Jag måste handla i vilket fall som helst, då jag inte har ingredienser hemma, varken mixade eller omixade.

Fråga 2: idag eller till helgen? Ids jag verkligen göra våfflor idag eller ska jag spara till helgen med dem? Ska jag göra dem inomhus (som jag brukar) eller utomhus (som gör köket mycket mer osbefriat, men då måste jag skotta av altanen och ta ut ett bord)?

Fråga 3: vispgrädde eller glass? Söta eller salta tillbehör? Jag har aldrig provat t ex rökt lax eller annat salt till våfflorna, men det kanske är dags?

Men, som den Äkta Norrlänning jag är, så är vårfrudagen inget emot surströmmingspremiären… *suckar längtansfullt* 😉

[tags]våfflor, våffeldagen, vårfrudagen, surströmming[/tags]

4 kommentarer på “Hög tid för våfflor”

  1. Med egen smet ska man ha jäst i, inte bakpulver. Köper man mix ska det vara Kungsörnens kejsarvåffla, eller vad den hette. GP hade testpanel.

    Jag får inga våfflor. Någonsin. För jag har inget våffeljärn. 😥

  2. Det är lätt åtgärdat på närmsta webshop! 😉

    F ö blev det inga våfflor idag, här heller. Kanske till helgen. Jag får se.

  3. Ni har rätt, både du och de andra. Traditionellt är den 25 mars den ”äkta” wåffeldagen helt enkelt därför att det är Jungfru Maries Bebådelsedag – Vår Frus dag. Å andra sidan är alla lördagar helgade åt jungfru Maria och därför vårfrudagar… så den som älskar wåfflor (en felsägning av ”vårfru”) kan med gott samvete njuta av den varan varenda lördag året om!

  4. Då gjorde jag rätt som fixade våfflor igår, lördagen efter vårfrudagen!

    Tack, Pladdermusen, för dina upplysande kommentarer! 😀

Kommentarer är stängda.