Allmänt

Pestens härjningar

*suck* Nu är ännu en influensavarning över oss. 🙄 Media går ut hårt med stora rubriker och snudd-på-extrainsatta nyhetssändningar som talar om hur man ska undvika influensan. (Förmodligen bunkrar folk Tamiflu hemma i byrålådorna också, men det vet jag inget om.)

Bästa sättet att undvika influensaspridning brukar faktiskt inte vara svårt:

  • tvätta händerna ofta
  • stanna hemma om du är sjuk, så smittar du inte andra

Nyhetstorkan måste verkligen vara svår, då sådana här petitesser blåses upp till enorma propotioner. Det verkar – varje gång – som att digerdödens härjningar kommer att svepa fram över världen och utplåna mänskligheten.

Den som ropar på vargen…

[tags]influensa, sunt förnuft[/tags]

3 kommentarer på “Pestens härjningar”

  1. Vet inte det då det är högst påtagligt på jobbet. Vi är beordrade att följa en daglig information på intranätet om hur läget är, för det är allvarligt. Fågelinfluensan bekom mig inte. Det som gör detta lite allvarligare (5 % dödlighet, det är mycket) är att det smittar människor emellan vilket fågelinfluensan hittills inte gjort. Nå, men jag har andra fördelar. Jag anses ha en viktig samhällsfunktion, så om antivirala läkemedel börjar ta slut så är jag garanterad behandling. Hur viktig är du? 😉

  2. Förresten – man tror att nya influensan också smittar via aerosoldroppar och inte bara genom fysisk hudkontakt. Nysningar, alltså.

  3. Jontas 1: Jag står nog väldigt långt ner på listan över nyckelpersoner, men jag oroar mig inte särskilt mycket för det.

    Jontas 2: OK, inte hosta eller nysa på andra, alltså!

Kommentarer är stängda.