Allmänt

Pyroman

Vi har haft brandutbildning på jobbet idag.* Tyvärr fick jag inte släppa loss pyromanen i mig, utan brandmannen J envisades med att tända allt själv. Jag – och de andra – fick träna på att släcka saker istället. En pulversläckare är en helt OK leksak, ifall ni undrar. En sådan tur att jag har en hängande på väggen till källartrappan! 😉

Vi fick en massa tips och idéer** och svar på alla våra fåniga frågor. Dessutom hade vi väldigt roligt, och efter att ha provat på att t ex släcka en brinnande människa*** eller att se vad som händer om man spolar vatten i grytan med brinnande olja 😯 gör att man kanske kommer ihåg att agera rätt när det verkligen händer.

[tags]pyroman, brandutbildning[/tags]

*) Vi fick förstås pallra oss iväg till brandstationen och göra övningarna utomhus. Ingen eldsvåda ”av misstag” på jobbet, inte.

**) Nu låter det som att vi verkligen var en bunt pyromaner, men det är vi inte. Inte alla, bara jag. 😉

***) Inte heller där fick vi sätta eld på en riktig människa utan det var en docka som låg snällt och stilla på marken.