Allmänt

Pengaproblem

Jag har alltid problem med mina pengar. Oftast har jag för lite 😉 men den här gången har jag ett annat problem. Jag kommer kanske inte åt dem! 😕

Imorgon ska jag hämta ut mina nya glasögon – och optikern tar inte kort!?!* Hur mycket man kan ta ut på ett enda bankomatuttag, eller per dag, eller fördelat på två dagar är helt omöjligt att få reda på. Bankens webbsida säger inget om några gränser så jag försökte hitta ett telefonnummer att ringa.

Till slut lyckades jag hitta ett telefonnummer till den lokala banken. Det numret var stängt (!) och hänvisade till ett annat nummer. Där svarade en annan bank (!!) att man bara kan ta ut 2000 kronor om dagen.

Men… När jag provade ringa Det Allmänna Rikstäckande Kundtjänstnumret och ställde samma fråga, fick jag till svar att det går att ta ut 8000 kronor/ dag. Hur ska de ha det, egentligen? 🙄

Jag ska prova bankomaten ikväll och se om jag får några pengar… Imorgon hinner jag inte, då jag ska ta med morsan till optikern för synundersökning, i samband med att jag hämtar mina nya glasögon.

UPDATE
Jodå, det gick alldeles utmärkt att ta ut de 7000 kronor jag behövde från bankomaten.

(*suck* Jag hade gärna gjort något roligare för de pengarna, men glasögon måste jag ju ha.)

[tags]bank, bankomat, optiker, glasögon[/tags]

*) Det här måste vara enda stället i Sverige där kort inte går att använda på alla affärer (eller liknande). Inte heller fiket eller grillen tar kort. 😐

2 kommentarer på “Pengaproblem”

  1. Att fiket inte tar kort är konstigt… Jag har nästan aldrig kontanter på mig, så därför är det ju lite jobbigt om man blir sugen på en spontanfika, nog för att bankomaten ligger i närheten, men ändå! 😛

    Borde det inte vara möjligt för dig att gå in på banken idag och hämta ut pengarna? Fast man vet ju inte med deras öppettider..

  2. Jag tror fiket förlorar många spontankunder just för att de inte tar kort. Hur många har pengar i plånboken nu för tiden? Alla använder ju kort – så känns det som, i alla fall.

Kommentarer är stängda.