Katter

Parallella världar

Katterna är hur knasiga som helst. När värmen nu slagit till (för några dagar, åtminstone) och jag ställer upp altandörren på vid gavel, blir de konfunderade.

De går ut och in genom altan- och ytterdörren och kan inte förstå: är det ett annat ”ute” respektive ”inne” om man går genom fel dörr? De andra katterna som finns där – kan de vara samma katter man lämnat genom att gå igenom den andra dörren?

Gamlingen är helt övertygad om att det utanför altandörren gömmer sig en parallell värld, som påminner om – men inte är samma som – den han upplever om han går genom den vanliga ytterdörren. Det blir många in- och utsläpp per dag, kan jag lova.

De blir extra förvirrade av att lämna en sambo inomhus när de går ut, för att sekunden senare se samma sambo komma runt knuten!?! Bäst att leka två-katter-som-inte-känner-varandra-leken… (Speciellt om det är madamen som kommer, för hon har en lookalike i grannskapet.)

Bästa utkiksplatsen för katterna just nu verkar vara från under min rökrutestol. Ja, under den – inte på den. Söker de skugga? Tak över huvudet? Skydd från de elaka skatorna? Vem vet? Jag tror inte de vet själva. Antagligen är det bara en jag-kan-vara-nära-matte-triumf.

[tags]katter, värme, sommar, altan[/tags]