Allmänt

Sopbil

Min söta Mazda har fått leka sopbil. (Den ville hellre leka brandbil, den är trots allt röd – men sopbilen här är också röd…) Jag har kört skrot & skräp & rester åt alla håll och kanter. De nyligen dammsugna sätena är skräpiga och jordiga (och en aning katthåriga, då froppisen hjälpt mig lasta).

Nu möter mig öppna vyer både utom- och inomhus! Även om det skulle behövas städas mer inomhus så ser man nu t ex att det fanns en kökssoffa under kassarna med returpapper, diskbänksskåpet går att stänga igen, etc.

Jag skulle behöva plantera om de få levande blommor jag har inomhus. De är av sorten som tål – och trivs med – torka, så de växer snart ur krukorna. Rabatterna utomhus har jag inte börjat med än, annat än att jag räfsat in löv i en rabatt när jag räfsade gräsmattan. Gödsel och mer jord ska också skottas in i den rabatten, så får jag se om perennerna i den någonsin kommer upp igen. 

Annars har jag inga stora planer för trädgården i år. Tanken var redan förra sommaren att 1) stamma upp björkarna och 2) gräva ur och göra om torvblocksrabatten som nu är totalt igenvuxen med ogräs. Det är inte gjort än, så jag gör inga nya planer för tillfället.

[tags]sopor, skräp, återvinning, trädgård[/tags]