Allmänt, Foto

Lägga rabarber på rabarbern

Det är så gulligt! 🙂

Varje år, i början av säsongen, kommer en liten tant och knackar på och frågar om hon får ta några stjälkar rabarber. Hon går förbi varje dag och ser dem växa sig stora och frodiga.

Jag försäkrar henne att hon får ta precis hur många hon vill, då min rabarber växer som ogräs och jag själv inte hinner ta hand om allt. Hon tackar och säger att det räcker med tre, och sen ser jag henne inte förrän nästa år igen.

Det är nästan hårresande hur fort rabarbern växer. Jag kikade på den igår och det verkar som att den vuxit en decimeter till idag. OK, kanske inte så mycket, men fort går det! Gräset har knappt börjat grönska så skjuter rabarbern ordentlig fart.

Rabarber
Kolla, jag har inte ens hunnit rensa bort fjolårets vissna stjälkar!

Hmmm, jag kanske skulle göra rabarberpaj. ikväll eller imorgon..? Härligt sötsyrlig med vaniljsås… Mmmmmm! *slickar mig om munnen*

[tags]rabarber, rabarberpaj[/tags]

4 kommentarer på “Lägga rabarber på rabarbern”

  1. Du ska skörda när rabarber är spröd och späd (som jag). Frys i skalade småbitar. Lätt att kasta ner i pajen året om. Men ät inte för mycket, för då får du portvinstå/gikt/podagra.

  2. Rabarbersoppa/-kräm har jag gjort någon gång också, har jag för mig. Jag är så dålig på att komma ihåg att ta vara på rabarbern innan den blir grov och sur, men när den är ung & fräsch (som jag) är den en delikatess (som jag :mrgreen: )!

  3. Det ger en smak av sommar, att äta rabarber – verkligen! Så enkelt att odla, dessutom! 😉

Kommentarer är stängda.