Allmänt, Foto

Sommarregn

Så härligt! Det regnar idag!

Jag har t o m ställt upp altandörren för att höra regnet falla och känna den ljuva doften av regnvått gräs. Det är så mysigt när det regnar på sommaren, tycker ni inte det?

Sommarregn

Katterna är slöa och ockuperar sofforna, så jag får trängas med dem när jag kan ägna mig åt min favoritsysselsättning: se på TV. När det regnar kan jag göra det med gott samvete – ingen väntar sig att jag ska vara ute och rensa i rabatterna eller annat pyssel utomhus.

Vad som faktiskt skulle vara ännu mysigare – för att uppleva regnets trummande mot taket – skulle vara att stå i garaget och olja in trädgårdsmöblerna, som jag ännu inte ställt ut. Tyvärr blir det inte gjort idag, då jag inte har någon träolja, och just nu inte heller har råd att köpa en hink olja + pensel (lön på onsdag).

Det här är bästa tiden på sommaren. Inga mygg! 😉 Jag har ofta altandörren öppen, precis som köksfönstret och ytterdörren, bara för att släppa in så mycket av sommardofterna jag bara kan. När myggen kommer så blir jag genast restriktivare med att hålla öppet, även om jag har myggfönster till strategiska fönster.

[tags]sommarregn, mygg[/tags]

5 kommentarer på “Sommarregn”

  1. 😯 halkade in hos dig och fick mig ett 😆 skratt! Härlig blogg! Måste också erkänna att jag känner igen mig lite i din beskrivning av dig själv… Må gott i regnet!

  2. Therre: Just i garaget får man extra smatter på taket.

    Tove: Tack!

  3. Myggen hittade mig, igår 🙁 Nu är det slut på det roliga, kändes det som! Plockade liljekonvaljer i skogen innan attacken kom, dom var miljoner! Stack mig i huvudsvålen och på mina bara armar. Du skulle ha sett mig med två hundkoppel i ena handen o blommor i den andra, hysteriskt viftande och kutande över stock o sten för att komma hem till byn!
    Kramen

  4. Paula: När man får säsongens första myggbett brukar de dessutom bli extra stora. Antingen är myggorna giftigare i början av säsongen eller också har man inte arbetat upp immunförsvaret. Hoppas bara att det inte blir ett myggår i år! *bävar*

Kommentarer är stängda.