Allmänt

Ljusa idéer

Varför kommer jag alltid på alla ljusa idéer mitt i natten? Det måste bero på att då funderar jag så bra, i tystnaden och ljuset.

I natt var jag nästan på väg att börja sortera ur mina garderober. En rejäl rensning: ut med allt, in med endast det jag med säkerhet vet att jag kommer att använda. Inga bra-att-ha-om-jag-målar-tröjor, inga utnötta brallor med spindelvävstunna knän & bakar, och framför allt inga krympta kläder. Ja, det är klart att kläderna krympt, det kan inte vara jag som vuxit. Nähä då. Icke.

Observera att även OM jag skulle rasa i vikt, så skulle jag inte ta på mig de ruskigt omoderna kläder jag gömt i garderoberna. Jag brukar ju hävda att jag inte är modemedveten, men det finns gränser även för mig. Dessutom har min smak ändrats under årens gång (om det kan kallas modemedvetenhet vet jag inte, kanske är det bara tidens tand som gått hårt åt min klädsmak) (läs: jag börjar bli kärring). Jag kanske inte följer alla modets trender, men visst klär jag mig åtminstone en aning annorlunda än förr.

Smakändringen gäller inte bara kläder/mode, utan även sådant som t ex inredning, böcker, musik, etc. Jag kallar det ”att utvecklas”, då jag inte längre är samma person som jag var för X antal år sedan. Livet stöper om mig i sin form, lite i taget, men det är så det ska vara.

Visst finns det upplevelser jag hellre varit utan, men jag har inte fått välja. Det får ingen av oss, så det gäller att göra det bästa av situationen, t ex lära sig se saker på ett annat sätt eller inse att man kan göra mer än man tror, alternativt inse att man ibland måste be om hjälp.

[tags]garderobsrensning, utveckling, ändra tycke och smak[/tags]