Allmänt, Katter

Skönt

Det var faktiskt skönt att ha gjort undan städningen igår, även om andan föll på lite väl sent. Ikväll hade jag inte orkat. Kan förstås bero på den sena städningen igår, men det funderar vi inte på nu, eller hur? 😉

Efter en uppfriskande (helt och hållet oplanerad) tupplur med öppen altandörr, vaknade jag av att regnet vräkte in i vardagsrummet. 🙁 En rejäl skur – som tydligen hållit på ett tag – hade smugit sig på medan jag slumrade sött på rosenörat. Dessutom blåste det ordentligt, från precis rätt håll för att trycka in så mycket vatten som möjligt genom altandörren. Tja, där fick jag för att jag inte skurade igår – det blev gjort idag istället.

Katterna har varit ute hela dagen idag, alla tre. När jag kom hem och försökte äta, kunde jag inte förstå varför froppisen hela tiden försökte peta på min tallrik med tassen. Hon vet mycket väl att den är förbjudet område så länge jag äter. Puttade undan henne och brydde mig inte mer om det.

När jag ätit gick jag över till päronen en sväng och hälsade på. Väl hemma igen möttes jag av en mycket upprörd kattstackare (froppisen) med ena frambenet trätt igenom halsbandet! Det var ju därför hon försökt få min uppmärksamhet när jag åt! Skuldkänslorna kastade sig genast över mig, medan jag hjälpte henne loss, och kommer förmodligen att ge mig svår ångest (och henne extra godbitar…) flera dagar framöver. *dååålig matte*

[tags]regnskur, katthalsband[/tags]