Allmänt

Inspiration

Jag känner mig inspirerad idag. Vet inte riktigt till vad, men det löser sig nog. Inspirerad nog att ta itu med rensningen av sovrummet? Klippa gräset? Vika tvätt? Vi får se.

Ibland gör även små åtgärder underverk. Att rensa upp i korgen för småsaker, som jag har stående på köksbänken, skulle göra mycket för mitt välbefinnande. Det är en strategiskt placerad korg, där allt smått som inte riktigt hör hemma någonstans blir lämnat tills jag hittat en bättre plats för det.

Jag har en korg på soffbordet också. Den var ursprungligen tänkt att samla fjärrkontroller i, då de låg och drällde överallt. OK, det är fjärrkontroller i den, men mycket annat också. Den har också blivit en uppsamlingsplats – men det är bättre att ha grejerna i korgen än utspridda utanför.

Varje hem har sina små samlingsplatser. En av mina är vantkorgarna på väggen innanför ytterdörren. I den översta hamnar alla vantar och handskar, men i de andra tre samlas andra saker. (Det är ett set med fyra korgar på samma ställning.) Ibland vill jag skruva ner den och byta till en snyggare (ensam) korg jag köpt för länge sedan, men samtidigt är det bra att ha flera små korgar. Man slipper gräva så djupt efter det man behöver, för just den saken ligger alltid längst ner.

I köket finns två lådor där ”allt” samlas. En låda är pappersarkiv – där hamnar alla möjliga osorterade papper – och en annan är fylld med diverse verktyg eller andra bra-att-ha-saker (t ex tejp av olika slag, eller linjaler).

Jag brukar ju skoja om IKEA:s praktiska förvaringslösningar, som är så bra att ha när man ska organisera sitt hem, men först och främst behöver jag organisera min hjärna: sluta spara på allt! Rensa och släng bort det som a) är trasigt eller b) jag inte vet vad det är!

Jag skulle också må bra av att införa ”en-in-en-ut”-principen; för varje ny sak jag köper hem måste jag göra mig av med en jag redan har.

Ååhh, jag som så gärna skulle vilja åka på loppis…

[tags]inspiration, rensa i röran, samlingsplatser, organisera[/tags]

2 kommentarer på “Inspiration”

  1. Det låter ju som om du beskriver mitt ljuva hem 😆
    Det är bara det att jag har fler ”uppsamlingsstationer” än du och att mina juniorer, som är i mindre skala med allför många leksaker å annat skräp, ser till att det aldrig sinar…
    Skön söndag på dig!

  2. Åh, var inte orolig, jag har fler ställen jag samlar skrot på!

    Mina juniorer skräpar inte här hemma, för de har flyttat hemifrån. Nu är det katterna som skräpar ner, för jag kan inte förstå vem som annars skulle göra det… *host host harkel*

Kommentarer är stängda.