Allmänt

Drömtider

Jag har börjat drömma om nya fönster. Inte i år, men kanske nästa sommar. Eller nästnästa.

Gärna sidohängda, men som dels öppnas inåt, dels inte behöver putsas mellan rutorna. Två rutor i varje fönster, med mittstolpe. Alternativet med fönster att snurra runt för att putsa låter inte lockande, även om de säkert är lätta att hantera.

Alternativet med sidohängda fönster ger mig också möjlighet att ha fönstren mer öppna än ”bara” en glipa nertill när jag ställer upp dem (om ni förstår hur jag menar). Jag vill gärna ha korsdrag när jag kommer hem efter en sommardag på jobbet och det är stekhett inne.

Det är mycket som ska klaffa: katter ska rymmas på fönsterbrädan och myggfönster ska gå att sätta i. Katterna ryms förstås bättre om jag har vrida-runt-fönster, men myggfönstret? Hur sätter man i ett sådant, i ett fönster av den typen? Efter att ha bott i ett mygghål (förra huset låg precis bredvid en myr) tänker jag inte ge myggeländena en chans att ta sig in.

På tal om mygg: jag har hittills sett EN mygga denna säsong! Jag tror det blåser för mycket för att de ska visa sig. (Och bara för att jag skrev så kommer jag säkert att bli uppäten av en myggsvärm nästa gång jag går ut.)

[tags]fönster, fönsterbyte, myggnät[/tags]

2 kommentarer på “Drömtider”

  1. Drömmer också om nya fönster. VI har ett hus från början av 1900-talet med fönster från 70-talet. INTE snyggt!

  2. Jag vill ha nya för att kunna putsa dem utan höjdskräck. De får gärna se ut som de jag redan har (mittstolpe, men inga spröjs) fast i en nyare modell. Och inga vädringsluckor!

Kommentarer är stängda.