Allmänt

Operation städning

Idag har vi städdag på kontoret. Telefonerna är tysta (avstängda) och papperstuggen går på högvarv. Det pysslas i varje vrå: nya etiketter, tömning av pärmar, påfyllning av pärmar, tugga papper, sortera, märka upp, rensa, kasta…

Eftersom alla blir bjudna på lunch, och jag dessutom har turen att bli bjuden på middag ikväll (grillkväll med facket), så behöver jag inte laga middag idag! Fruktskålar finns också i fikarummet, ifall man behöver stärka sig med något smått under dagen.

Jag gräver vidare i mina pappershögar och minns att jag hört någon nämna ”det papperslösa kontoret” någon gång för länge sedan. Ha! Det räcker inte att ha elektroniska dokument – nej, allt ska även skrivas ut, kopieras och arkiveras, i minst tre exemplar.

Så känns det, i alla fall, när jag tittar ut över pappersdrivorna vi samlat sedan förra årets städdag…

[tags]det papperslösa kontoret[/tags]