Allmänt, Foto

Grillkväll

Nu har jag gjort undan Årets Grillkväll Med Facket. Jag tror faktiskt vi var fler deltagande i år, än förra året. Nå, det spelar ingen roll – med passande kläder, vackert väder och gott humör har vi haft en trevlig kväll i gott sällskap!

Utsikt 

Vi hade en förunderlig utsikt från grillplatsen, där det stod bord och bänkar åt oss alla. Det är en grillplats som vem som helst kan besöka och använda sig av – ikväll var det vi.

Buffén framdukad 

Buffén stod framdukad med goda rätter. (Under handduken gömmer sig brödet.) Nudelsallad, grönsallad och två olika dressingar serverades kallt.

Grillspett 

På grillen låg färdigmarinerade grillspett med kyckling. De serverades varma. 😉

När vi ätit var det dags för tipsrundan. Precis som förra året gick jag med B – precis som förra året vann jag!!! *gör vågen* I år fuskade jag inte ens, då jag inte gjort frågorna själv (jag gjorde dem ifjol och har fortfarande dåligt samvete för att jag alls gick tipsrundan då) utan bara hittat en frågesport på nätet, som jag skrev ut och lämnade till B (utan att kika på svaren).

Sedan drack vi kaffe och sjöng lite allsång (nästa år vill jag göra allsångshäftet istället för frågesporten…) innan det var dags att åka hem igen. Det känns lite vemodigt varje gång jag ska åka därifrån. Inte för att grillkvällen är slut, utan av andra orsaker.

Gammal strålkastare 

Grillplatsen ligger på en gammal festplats, den var en av Norrbottens största under sina glansdagar, fram till mitten av 80-talet, ungefär. Här har jag snubblat omkring bland stenhällarna i träskor och jeansjacka mer än en gång. Sett bl a Gyllene Tider, Boppers och Ulf Lundell. *suckar nostalgiskt* Ja, det var tider, det… *drömmer mig bort* *ruskar på mig* Tillbaka till verkligheten.

Numera är utescenen nedriven och bortforslad, då den var i dåligt skick. Serveringen är stängd. Danslokalen används bara någon gång per år, t ex imorgon, då årets studenter lunchar där efter utsparken. Det enda som ändrats under de senaste åren är att grill- och utsiktplatsen blivit utbyggd och förbättrad.

Då och då har någon entrepenör försökt använda stället som sommarcafé eller sommarpub, men bara över en sommar. Stället går inte att använda på vintern, då vägen är för brant för att plogas, och byggnaderna är därför inte vinterbonade.

[tags]grillkväll, festplats[/tags]

6 kommentarer på “Grillkväll”

  1. Är vi med i samma fack? Det som börjar på S och slutar på KTF? Vårt lokala fack gör inget för medlemmarna. Kallar inte ens till årsmöte, utan styrelsen sitter själva och äter sina halva frallor. Och en gång per år åker de till Danmark. Men då får inte medlemmarna följa med. Heller. Och vi ska vara tacksamma över att arbetsgivaren anställt oss, så vi ska inte klaga eller betunga facket med sånt.

  2. Du har missat det viktigaste: det är VI som är facket! VI vill ha grillfest, alltså ordnar facket det, på VÅR begäran. VÅRA års- och medlemsmöten avslutas alltid med mat av något slag; buffé, sallad eller smörgåstårta, allt enligt önskemål. VI har ett utmärkt fackförbund.

    Eller är det hos oss det görs på fel sätt? 😉

  3. Jag sitter och kollar på bilden och försöker känna igen mig lite.. :mrgreen:

    Går väl sådär om det inte är ett hotell där nere vid vattnet.

  4. Micke: Du som varit ”överallt” har säkert passerat här också. Jajamensan, hotellet ligger vid vattnet.

Kommentarer är stängda.