Allmänt

Allmänt svammel

Skolavslutningsvecka. Idag var det utspark för studenterna, imorgon (?) avslutning för övriga skolbarn/-ungdomar. (Jag har lite dålig koll, då jag inte längre har några egna skolbarn.)

Det är inget tryck i studenterna längre, tror jag. När jag var ute och rökte för en stund sedan hördes inga tjutande däck, ingen dunka-dunka musik på full volym, inga tonårstjejers vilda skrik av förtjusning. Tvärtom, friden hade lagt sig och jag hörde några fåglar skräna åt varandra. Studenterna kan väl inte ha lagt av för kvällen redan?

Tidigare ikväll var det några ungar med trimmade mopeder som knattrade omkring någonstans i närheten. Sådana borde det vara skottpengar på, för de lät verkligen illa. Inte nog med det, de drar dessutom igång grannhundarna att skälla som galningar. De – både hundarna och mopederna – verkar också ha tystnat för kvällen.*

Det luktar så gott ute ikväll. När det varit en varm och solig dag blir svalkan på kvällen lite fuktig, så alla dofter framträder på bästa sätt. Det luktar sommar, helt enkelt. När jag kommer in känns det som att doften följer med mig in, och livet känns genast ljusare.**

Nedräkningen till semestern har börjat. Ja, den började förstås ungefär i mitten av augusti förra året 😉 men nu går den på högvarv. Det är 5½ arbetsdagar kvar, och den där halva dagen kommer jag ändå inte att utföra något nyttigt, så fem dagar. Bara FEM arbetsdagar! Jag ser ljuset i tunneln! 😀

Jag skulle handla när jag gick hem från jobbet idag, men först skulle jag gå till föräldrarna. Det tar en himla tid ibland, och just idag tog det extra länge. Det hela slutade med att jag bestämde mig för att jag kommer att överleva till imorgon på det som finns hemma, för jag orkade helt enkelt inte gå till affären.

Där brukar jag dessutom drabbas av ett riktigt i-landsproblem. Egentligen är det hemskt: en hel affär full med mat, och jag hittar ingenting att äta??? Ordet ”bortskämd” räcker inte riktigt till i den situationen, eller hur? Jag har visserligen skrivit handelslista (betyder ”gjort viss planering”) den här gången, så jag kommer att hitta föda när jag handlar imorgon.

Inspirationen tryter verkligen, när det kommer till vardagsmiddagar. Ibland kör jag en snabbenkät på jobbet och kollar om någon annan har något bra förslag på middag. Det funkar inte varje dag, men jag minns hur enkelt det egentligen var när jag gjorde matsedlar.

Jag behövde bara anstränga min middagsinspiration en gång i veckan, när jag bestämde vad som skulle serveras respektive dag. Då veckohandlade jag, och visste alltid vad som skulle lagas till respektive tas upp i förväg från frysen. Nu, när jag är ensam, ids jag inte längre lägga ner energi på det, även om det skulle löna sig.

[tags]sommarkväll, studenter, mopeder, dofter, semester, i-landsproblem, inspiration, middagar, matsedel[/tags]

*) Med hundarna vet man förstås aldrig. Inatt har de kört igång första konserten kl 01:15. Jag hatar dem.

**) Det kan förstås också bero på att tvålen jag nyligen ställt fram i badrummet luktar sommar. Den luktar faktiskt som nyklippt gräs.

4 kommentarer på “Allmänt svammel”

 1. Jag har tio arbetsdagar kvar. 🙄 Tur att midsommar kommer som en välbehövlig liten chokladtryffel däremellan. 😆
  Kram,
  Carra

 2. Här har du en till som jobbar bara 5 dagar till.. semester from midsommar alltså!

  Jag är himla dålig på vardagsmiddagar med 😕

 3. Therre: 🙄 Jo, det gör de.

  Carra: Jag har redan börjat lägga av, fast jag har massor att göra undan innan semestern.

  Micke: Nu är det bara 4 dagar kvar! 😆

Kommentarer är stängda.