Allmänt

Myggfönster

Nu har myggfönstren satts i, för första gången i sommar. Tänkte låta dem sitta i över natten också.

I vanliga fall vädrar jag ”en snabbis” tidigt på dagen, då myggorna inte är så aktiva. Då hinner jag stänga fönster och dörrar innan de dyker upp framåt kvällen. Nu verkar det bli varmt (men idag blåsigt) så jag vill kyla av inomhus under nätterna, genom att lämna fönstren öppna.

Jag gillar egentligen inte den klumpiga procedur som måste gås igenom för att få i (eller ur) myggfönstren. Den innebär viss tillfällig ommöblering, rensning av fönsterbrädor, fönsterhalvor som svänger åt oväntade håll vid vindpustar och blir omöjliga att nå, och idag – ett myggfönster som absolut inte passade i det fönster det satt i förra året!?!

Jag fick det till slut på plats, men det kommer nog att få sitta i hela sommaren, oavsett väder. Det är inte kul att brottas med ett fönster – jag vill inte göra om det.

[tags]myggfönster[/tags]