Allmänt

Svalare

Idag var det lite svalare; halvmulet och blåsigt och temperaturen var helt uthärdlig. Gräset skulle klippas, men jag ”skulle bara” först:

  • Farsan behövde skjuts till banken och hjälp med sina ärenden där. Dessutom mellanlandade vi på fiket för att kolla om det fanns några limpor idag (det gjorde det inte).
  • A med familj kom och hälsade på. Först var hela gänget hos gamlingarna, och när de små ledsnade kom de över till mig och spelade dataspel istället, så de stora fick vara kvar i lugn och ro. Vi avrundade det hela med lunch/middag på V, där jag sedan vinkade av dem.
  • Väl hemma skulle jag sträcka mig en stund på soffan. Det blev ett par timmar av djup, drömlös sömn. Vaknade och skyndade mig ut för att börja klippa gräset.
  • Under en vätskepåfyllning ringde telefonen. E skulle komma förbi med fatet jag ångrade att jag inte köpte förra sommaren, på hennes utställning. (Bild kommer när jag arrangerat det på rätt sätt på rätt ställe.) Vi satt och surrade länge och väl, men till slut var hon tvungen att åka – och jag kunde rycka igång gräsklipparen igen.

Nu är inte hela gräsmattan klippt, men de partier som är kvar ligger på de skuggiga sidorna av huset så jag ska försöka orka klippa dem imorgon, även om det lovats varmt väder igen.

[tags]svalt, klippa gräset, besökare[/tags]