Allmänt

Årtal

Jag funderade på hur man kommer att uttala årtal i framtiden. (Jo, jag vet, jag borde klippa gräset eller vika tvätt istället för att fundera på oviktiga saker, men ibland kan jag inte låta bli.)

Eftersom vi verkar bli mer och mer amerikaniserade – när kommer vi att ta över deras tideräkning? De säger ju ”nitton-åttifyra”, d v s stryker ”hundra”. Och säger de ”tjugo-nollnio” eller ”tvåtusennio” om innevarande år?

Jag har nog för lite att göra. 😉 Men jag tänker inte gå och dra igång gräsklipparen den här tiden (22:43) en söndagkväll. Däremot behöver jag klippa naglarna – och det kan jag göra utan att störa grannarna! Det gör att jag sparar tid, dessutom, för det blir en himla massa korrekturläsning på det jag skrivit då naglarna prickar extra tangenter då och då.

[tags]årtal, tideräkning[/tags]