Allmänt

Ve och fasa

Jag låg och försökte sova, i värmen som gör min hjärna till smältost. Helt plötsligt slog det mig: – BESIKTNINGEN!!!

Kastade mig ur sängen och rusade ner för att börja gräva igenom mina papper. När skulle bilen besiktigas? Har jag missat tiden? Kallsvetten bröt ut i pannan – jag vet att det dröjer länge att få en ny tid, speciellt nu på sommaren.

För den som inte vet, så skickas en tidsbokning ut från Bilprovningen ett par tre månader före utsatt tid* i sällskap med inbetalningskortet. Det ser ut, och fungerar, som en helt vanlig faktura. Jag gör som med alla andra fakturor: betalar den och lägger den med baksidan upp i högen med betalda räkningar på skrivbordet.

Så, helt plötsligt, ett par månader senare får jag en panikattack liknande den inatt, då jag varje gång glömmer att fästa kallelsen på kylskåpet, där jag har en chans att se – och komma ihåg – den.

I sommar var jag extra tidigt ute med paniken. Jag har inte ens fått kallelsen än… 😳

(Jag har noggrant sökt igenom högen med betalda räkningar och kollat betalningar från mitt konto. Inget till Bilprovningen i år.)

[tags]bilbesikting, Bilprovningen[/tags]

*) De bokar en tid åt mig, och om den inte passar har jag gott om tid att byta. Det måste vara därför de skickar ut så länge i förväg.