Allmänt

Avverkning

Jag har börjat med avverkningen. ❗

Nej, jag ska inte kapa ner björkarna, bara vissa lågt sittande grenar. Tyvärr har jag – i tron att det skulle bli svalare idag och imorgon – bokat upp son med bil med dragkrok och lånat släp redan igår. Nu står släpet på gården och jag lastar allt eftersom jag sågar grenar, för han kör bort skräpet imorgon efter jobbet. (Det är på torsdagar Återvinningen har öppet kvällstid.)

Mitt hår är fullt med spån, men det är inte huvudet som läcker :mrgreen: utan de få vindpustar som kommit under dagen har passat på när jag stått och sågat. Poff, så blåser sågspånet i ansiktet på mig, istället för att falla rakt ner. Dessutom kliar spånet överallt där det råkat falla ner inuti kläderna – i behån och andra trevliga ställen…

Det är bara att fortsätta att såga. Jag är inte klar än, tog bara en paus. Värmen är tryckande, nästan som att det ska bli åska. Så fort jag rör mig blir jag klibbig av svett. Men det är bara fem björkar kvar att frisera. 😉

[tags]avverkning, beskära björkar[/tags]