Allmänt

Shoppingrunda

Dagens shoppingrunda var lyckad! Jag handlade ett (oäkta) halsband för halva halva priset, d v s det kostade ca 20 kronor. Vidare köpte jag ett nagellack för 25 spänn. Det var ungefär allt.

Jag var egentligen inte så mycket ute efter shoppingen, utan mer att strosa runt i affärer och bara ta det lugnt. Tänka sig att jag inte ens föll för erbjudandet ”köp 4 pocketar, betala för 3”, det erbjudande som återkommer regelbundet varje sommar. Jag gick förbi ställ med böcker utan att kasta mer än en förströdd blick på dem. Höll stenhårt i börsen och mumlade: – Jag har beställt, jag har beställt… För givetvis hann jag slinka förbi på Bokus och beställa mig sommarläsning en kväll under veckan.

Den här resan till L kom lite hastigt på och var inte alls planerad att göras precis nu, även om den var väldigt trevlig. Jag kunde gå förbi alla reaskyltar i affärerna utan att stanna och gräva igenom fynden, då jag efter rensningen av garderoberna har insett att jag har alldeles åt skogen för mycket kläder kvar. Garderobsdörrarna går knappt att stänga, och då har jag ändå kört iväg en massa kläder.

En liten miss i beräkningen var att jag gärna stannat kvar i staden även efter – den sena – lunchen, men då vi åt utanför staden iddes vi inte åka tillbaka och jaga parkering igen. Jag skulle ju ändå inte ha något särskilt, och klockan hann bli tillräckligt mycket innan jag var hemma igen.

Lade mig på soffan och pustade ut – och då kom A och M, på väg hem till Byn. De ska ju också på bröllopet imorgon! A har en mycket söt putmage nu, med beräknad nedkomst i oktober. Jag avundas henne inte alls att bära omkring på den där kulan i sommarvärmen, men värmeböljan verkar ju vara över nu. För några dagar, i alla fall.

[tags]shopping[/tags]