Allmänt

Åska

Efter en lång kvav dag med växlande solsken, bröt den äntligen loss: åskan!

Jag gillar åska. Det är något visst med att höra och se naturens egna krafter bryta sig loss ur molnen. Att det efteråt blir svalt och liksom upprensat är bara en bonus.

Under åskvädret har katterna och jag suttit ute på bron och kollat på regnet och blixtarna. Jag blev less först av alla och gick in för att ta mig en tupplur på soffan istället.

Nu börjar så smått ångesten inför nästa vecka komma smygande. Först och främst vet jag inte hur jag ska orka upp på måndag morgon. Jag har totalvänt dygnet; i morse somnade jag efter 6 – den tid jag ska stiga upp när jag jobbar!

När dessutom marknaden står för dörren är det inte riktigt läge att börja ställa väckaren nu… Nå, jag har klarat det tidigare somrar och ska nog lyckas ställa om min inre klocka den här gången också.

För övrigt kan jag tala om för intresseklubben att min bil numera saknar två navkapslar. Den ena har tappats tidigare, den andra tappades i lördags när jag for till J. Läge att investera, kanske? Alternativet är förstås att plocka bort de två som är kvar, så jag är helt utan.

Angående bilen så har jag förresten inte köpt nytt batteri än. Det var aktuellt i vintras, men rann ut i sanden. Min stackars bil är inte tvättad, heller, på hela semestern. Jag brukar försöka hinna med en tvätt inklusive vaxning varje sommar, men sommaren är inte slut än.

[tags]åska, jobbångest, navkapslar[/tags]

5 kommentarer på “Åska”

 1. Själv är jag inne på min första semestervecka, men har inte fattat att det ÄR semester ännu. I mitt huvud är det lördag, det måste det vara eftersom jag är ledig imorgon också.

 2. *fnissar* Jag glömmer då och då att ta in posten. När jag är ledig – lördagar och söndagar – får jag ingen post, alltså behöver inte lådan tömmas när jag är ledig. (Har ingen tidning heller.)

 3. Flyger navkapslarna av när du kör bil? Hm. Borde du ha bil? Borde du ha körkort? 😈

  Såja. Semesterdag 1 avklarad. När skulle du börja jobba igen sa du? 😈

  Plan för semesterdag 2: Köpa riktig glass. 👿

 4. Åh, vad mysigt det låter med åska!! Det är faktiskt något jag kan sakna här. Visst här kan det åxå blixtra, men det ger alltid motsatt effekt, dvs det blir bara varmare…
  Kan trösta dig med att efter en vecka på jobb så känns det som om du aldrig gjort annat än jobbat 🙄

 5. Jontas: Jodå, jag har körkort. Ett alldeles sprillans nytt ett, till och med. Fick förnya det i sommar, så nu ser jag ut 10 år äldre än på förra.

  Tove: Jag föreställer mig att redan på tisdag har jag glömt att jag någonsin haft semester. Och det är ett helt år (52 veckor) till nästa semester. Det är det värsta med att ha första perioden (vi har två).

Kommentarer är stängda.