Allmänt

Dagens lärdom

  • Note to self #1: kör in (läs: göm) bilen i garaget fast det är sommar.

Jag hade precis gått upp och lagt mig i sängen med en bok under näsan och en katt på ryggen, då morsan och farsan kom inklivande. De skulle absolut ha skjuts till fiket! Bilen var ju hemma!

  • Note to self #2: hindra farsan från att försöka trycka sig in i baksätet när han ska åka med mig.

Han skulle med våld in i baksätet, för att sitta bredvid morsan, men det gick inte. Det gick inte att få ut honom heller, så jag skojade om att ringa efter Räddningstjänsten att komma och klippa upp bilen, men med lite lirkande/pressande/knuffande och lite vrid & böj så lyckades jag dra ut honom ur baksätet.*

Efter hans stroke fungerar inte vänsterbenet riktigt som det ska, så det gick inte att böja tillräckligt mycket för att få in det genom bakdörren på vänster sida av bilen. När han åker framme, sitter han ju på höger sida, samt att framdörrarna är aningen vidare, så där är det inte lika stora problem.

Givetvis var klockan så mycket att fiket hunnit stänga (det visste jag ju, men lät dem uppleva det själva) men de kom på att de kunde fika på F istället. Bara att få dem dit var en riktig cirkus. Ibland vet jag inte om jag ska skratta eller gråta över deras påhitt.

Jag har varit till äldreboendet och hälsat på, en snabb sväng, tidigare idag. Tog med en katalog åt morsan. Inte för att hon ska beställa något, men det är bilder på småbarn och babykläder i den, och hon blir så lycklig av att se sådant. Hon riktigt lyser upp och skiner som en solstråle när hon får se bilder på bebisar!

Nu väntar hon med spänning på att A ska få sin baby, så hon får se ”en liten en” igen.** Morsan tror dessutom att hon ska få åka dit och hjälpa till när babyn kommit, men det snackar vi bort henne ifrån – vi byter helt enkelt ämne.

[tags]gamlingar[/tags]

*) Han hann börja klämma sig in i bilen medan jag hämtade min mobil och dörrnycklarna, annars hade jag hejdat honom och styrt honom till framsätet redan från början.

**) Hon vet förstås inte alltid vem i släkten som ska få en baby, så idag frågade hon när syrran (nyss fyllda 60…) skulle få smått. Jag kan knappt behärska mig tills jag får ringa och berätta det för henne…! *moahahahaha*

4 kommentarer på “Dagens lärdom”

  1. Modern vill väl ha barnbarn?

    Min egen moder brukar tacka mig för att jag inte gett henne barnbarn. Det räcker med sambons alla barnbarns barn.(Mina tre bonussyskon har nog nio barn och två barnbarn, fler lär komma snart).

  2. Åh, morsan har fyra barn, sex barnbarn och fem (snart sex) barnbarnsbarn. Det räcker för att hon ska blanda ihop oss allihopa. Förutom jag, då, som hon tror är en syster åt henne…

  3. Jag tröstar mig med att mina egna ungar kommer att få fullt upp med mig när jag blir gammal: dement som morsan, envis som farsan… :mrgreen:

Kommentarer är stängda.