Allmänt, Foto

Ändrat beteende

Jag har inte tidigare skrivit något om mordet på Carolin Stenvall, som skedde några mil härifrån. Det tänker jag inte fördjupa mig i, men jag vill åtminstone beklaga sorgen för hennes anhöriga. (Inte för att jag inbillar mig att de läser här, men ändå.) Efter det fasansfulla dådet har jag märkt att (inte bara) jag ändrat beteende.

Visst törs jag köra efter småvägar, ensam, mitt i natten, men då jag stannar och tar en rökpaus ser jag till att jag är ensam på parkeringen/rastplatsen. Jag stannar helt enkelt inte där någon annan bil redan står. Och ifall någon bil skulle råka stanna så fimpar jag snabbare än blixten och hoppar in i bilen och kör iväg. Tidigare har jag inte brytt mig om sådana petitesser.

Andra åker ingenstans utan sällskap, eller undviker att stanna i onödan. På något vis har grundvalarna blivit ruckade: gärningsmannen kalldes ju för ”en vanlig familjefar” till att börja med. Även om det senare visade sig att han hade psykiska besvär, så fungerade han ju i ett normalt förhållande i ett normalt samhälle.

Det känns rent ut sagt för djävligt. Att man ens ska behöva tänka tanken att vem som helst kan bli en mördare vid ett enda möte på en ödslig plats. Då skulle det faktiskt vara lindrigare att dödas av ett rattfyllo, om man nu ska jämföra sådana morbiditeter.

Skogsväg 
En bit in efter den här skogsvägen hittades Carolins styckade och brända kvarlevor (om jag har fattat saken rätt).

Nu är ju det här ett ovanligt fall. De flesta våldsbrott sker inom den närmaste kretsen av vänner/anhöriga, har jag för mig, men det känns på något vis mer påtagligt sedan jag kört förbi skogsvägen där hon hittades.

Man ska inte döma hunden efter håren, heller. Bara för att Carolins mördare spårade ur den här gången, betyder inte det att alla med ”psykiska besvär” kommer att göra det, förr eller senare. Min älskade M hade ”psykiska besvär”, men den enda han någonsin skadade var sig själv.

Det finns mycket mer att säga och tycka om mord, överfall, kvinnovåld, m m, men jag utvecklar inte det här mer, här och nu. Många andra har redan gjort det, och på bättre sätt än jag lyckas med ikväll.

[tags]Carolin Stenvall, mord, ändrat beteende[/tags]