Allmänt

Läslust

Jag beställde ett bokpaket under semestern, kunde inte hålla mig ifrån det fast jag tänkt låta bli. Faktiskt har jag hunnit läsa alla böckerna! Nu, när det är dags att börja promenera till och från jobbet igen, funderar jag på ljudböcker igen.

De är himla behändiga att lyssna på, men jag kanske väntar tills det blir kallare väder. Mina klänningar och kjolar har inga fickor – mycket irriterande – och min MP3-spelare har varken klämma eller halsrem. Jag måste ha fickor för att ta den med mig, då jag vägrar ha en sladd mellan handväskan och öronen.

Samtidigt är det något visst med känslan av en bok i handen, att vända olästa blad, och att få läsa så snabbt jag själv vill. Ljudböcker tar – i mitt fall – så himla länge att lyssna igenom. Får jag läsa själv går det mycket fortare. Men ljudböcker kan jag läsa medan jag gör annat; skalar potatis, diskar, dammsuger, promenerar. Ja, ni ser. Det är plus och minus med båda sorterna.

Vilken sort föredrar du? Svara gärna i min frågelåda till höger!

[tags]böcker, ljudböcker[/tags]

5 kommentarer på “Läslust”

 1. Kan du inte bära spelaren i handen? Det har jag gjort emellanåt när det har varit ”kört” med fickor o.dyl. 😆 Allt för att få lyssna på musik! (Jag lyssnar aldrig på ljudböcker, skulle aldrig ha tålamod med den tid det tar, dessutom kan jag inte koncentrera mig på uppläsningar. Ja jag är otålig, so sue me 😉 )
  Kram,
  Carra

 2. Carra: Det går inte, jag måste kunna hålla väskan samt ciggen också. Jag har helt enkelt för få händer. 😉

  Asta: Du kan ju annars kryssa för flera alternativ, men jag lägger till ”Alla” också.

 3. Var med i din lilla ankät och vill göra dig uppmärksam på att det bara går att välja 1 alternativ. Tänkte välja Inbunden bok också men det blev bara pocketbok nu. Bok som bok men pocketböcker är lättare att hålla, att läsa och att ha med sig. Här har du en till som har den andra handen upptagen av ciggen…
  Jobba inte ihjäl dig…

 4. Tack, Tove! 😛 Det ändrade tydligen inställningarna när jag lade till ett alternativ. Nu har jag fixat till det.

Kommentarer är stängda.