Allmänt

Oväntat bra

Första dagen på jobbet efter semestern gick oväntat bra! Jag studsade ur sängen när väckaren ringde och fullkomligen skuttade in i duschen (dit jag inte hann igår – råkade somna). Hade precis borstat håret då min bil blev utlånad 😉 och gjorde mig snabbt färdig för dagens slit.

Mitt välrensade skrivbord hade fyllts med en (EN) prydlig hög med papper medan jag var borta. Den organiserade jag snabbt om, så alla papper ligger utspridda i en smått kaotisk röra, med olika prioritetsordning. Nu börjar jag känna mig varm i kläderna igen – allt är sig likt!

Jag har kollat igenom min mail, åtgärdat de mest akuta ärendena och slängt alla spam/ kedjebrev/ semesterhälsningar. E och jag flyttade tillbaka vår rökarbänk, som någon flyttat under helgen, och kaffemuggen är på plats igen.

Framåt eftermiddagskaffet började det gå lite trögt med arbetet, ska jag erkänna. Lite ringrostig måste man väl få vara? Att lösenord gått ut och behöver bytas, gör inte saken lättare, när man får fundera för att komma på vilket det gamla lösenordet var så man kommer in i datasystemen och kan byta.

Efter jobbet var det bara att knalla iväg och handla. Visserligen gillar jag munkar, men jag kan inte äta bara munkar & kaffe till middag hur många dagar i rad som helst. Shoppade lite smått & gott & lättlagat (läs: att värma i micron) och gick hem. Släppte in/ut katter (tänk att de alltid hamnar på fel sida av dörren) och parkerade mig vid bordet med dagens post.

Då ringde farsan och var utan de förbannade kanelbullarna igen… Muttrande traskade jag iväg till affären igen och gick sen till äldreboendet, där jag fick lyssna på en lång radda klagomål över hur svårt det var att få tag på mig, tills poletten trillade ner för gubben: jag har inte semester längre och kan alltså inte svara i hemtelefonen under arbetstid. *less hans tjat*

Morsan behövde hjälp med att lägga upp maskor till en stickning, så jag roade mig med det också, innan jag gick hem och äntligen fick äta. Nu är jag mätt och belåten och på gott humör igen.

Semester, vad är det?

[tags]första dagen efter semestern[/tags]

2 kommentarer på “Oväntat bra”

  1. Semester är sovmorgon. Ingen väckarklocka. Ta dagen som den kommer. Slappna av. Klia kissen på magen.

    Men hinner du verkligen jobba med så mycket intecknad fritid? 😯

  2. Ikväll är hela kvällen inbokad: sova på soffan resp sängen. *gäspar så det knakar*

Kommentarer är stängda.