Allmänt

Sommarjobbande

Det märks att det är sommar på jobbet nu. Hälften av personalen har semester så det är lugnt i fikarummet på rasterna – ingen kö till kaffeautomaten, precis.

Genom den öppna vädringsluckan i mitt fönster hör jag fåren på näset på andra sidan älven bräka. Det är sommarkänsla, om något.

Tyvärr är det – hittills – inget bra sommarväder idag. Gråmulet och solen vill inte riktigt hitta fram. Det är ändå inte kallt, bara lite svalare.

Jag gjorde en miss i måndags. När jag startade datorn på morgonen visade den att den hade uppdateringar att installera. – OK, tänkte jag, och körde igång installationen innan fikarasten, och lät datorn sköta den själv. Vad som hände var att Internet Explorer 8 installerades. *gaahhh* *dunkar huvudet mot skrivbordet*

Jag hittade ganska snabbt knappen ”Kompabilitetsvy”, som var absolut nödvändig för att få vissa (arbetsrelaterade) sidor att fungera över huvud taget. Om det beror på IE8 eller sidorna jag besöker låter jag vara fritt för var och en att spekulera i, men vilket besvär det blev!

En massa nya finesser, genvägar och obegripliga menyval dök också upp. Jag tackar min lyckliga stjärna att jag inte installerat skiten på min dator hemma. Eller kanske jag skulle provat där först?

Vänligen, nämn inte Firefox. Jag provade använda en version jag hade av den webbläsaren i min dator men då blev en del sidor helt blanka. (Det är inte mitt fel att programutvecklare inte anpassar webbaserade program till annat än IE, så ni behöver inte påpeka det åt mig.)

Dåligt humör? Jag? Jomenvisst. Äh, jag blir nog snällare efter lunch.

[tags]sommar, jobb, Internet Explorer 8, Firefox[/tags]

2 kommentarer på “Sommarjobbande”

  1. IE8 är kanon att ha hemma, men i inställningarna bör man spärra vissa saker vilket man får chans till när man installerar.

    Tänk att du bor så nära Gotland att du hör fåren. Själv hörde jag paddan i dag. Den som forslar runt turister på kanalen i centrala Gbg.

  2. Jag är inte helt säker på att jag vill börja tjorva med IE hemma också. Ska försöka vänja mig vid den versionen på jobbet först.

Kommentarer är stängda.