Allmänt

Drömmar

Jag drömmer en massa svammel nuförtiden. Inte sådant jag vet är drömmar, typ trehövdade monster som jagar mig över plufsiga muffinsformar i jätteformat (d v s klart avskilt från verkligheten), utan jag drömmer t ex att människor jag känner drabbas av sjukdom, att saker jag – eller någon annan – har går sönder, o s v.

Det kan ställa till det för mig. Jag drömde för några nätter sedan att en jag känner, och inte har träffat på länge, hade blivit allvarligt sjuk och dessutom skulle flytta. Nu får jag gå och fundera om det verkligen är så eller om jag bara drömt. (Det var bara en dröm, men en verklighetstrogen sådan.)

Ibland vet jag var en viss dröm kommer ifrån. Då har jag något som ligger och gnager i mitt undermedvetna, något jag gjort eller sett, som kommer ut i drömform på ett eller annat sätt. I de fallen vet jag, direkt jag vaknat, att det var en dröm och – framför allt – varför jag drömde just så.

Oftast kommer jag inte alls ihåg vad jag drömmer. Jag vaknar på morgonen och natten är bara ett svart hål. Inga minnen av drömmar över huvud taget. De gånger jag kommer ihåg en dröm på morgonen, så glömmer jag ofta bort den rätt snabbt.

Jag tolkar inte drömmar, på det sättet att t ex en dröm om en nyckel betyder att lyckosamma saker ska hända och en dröm om en elefant betyder att jag kommer att bli sjuk, eller annat sådant dravel. Mina drömmar är bara drömmar, och har ingen kontakt med verkligheten.

Däremot tror jag att somliga kan drömma sanndrömmar – bara inte jag. Tyvärr. Jag minns en väldigt trevlig dröm jag hade med mig och Johnny Depp i huvudrollerna… Den hade gärna fått vara sann. :mrgreen:

[tags]drömmar, drömtydning[/tags]

7 kommentarer på “Drömmar”

  1. Jag tycker det är rätt intressant med drömtydning, även om jag inte vet om det stämmer, men det är som samma sak med horoskop. Om jag har någon återkommande dröm så brukar jag kolla vad den betyder 🙂

  2. I förra veckan tog en mikrovågsugns eld och förloppet var snabbt. Rökutvecklingen var större än jag trott möjligt när jag i ett försök skulle släcka. Det sista jag såg innan jag förlorade medvetandet var hur brandmännen försökte ta sig in. Sedan minns jag inget förrän jag vaknade.

    Annars handlar de flesta drömmar om hur ilsken jag är.

  3. Therese: Jag drömmer så sällan, eller rättare sagt kommer jag sällan ihåg vad jag drömt.

    Jontas: Du ilsken? 😯 Kan jag inte tänka mig!

  4. Att sparka/knuffa katten i golvet är väl en naturlig sysselsättning?

  5. Apråpå sanndrömmar… tänk på att hoppet är det sista som försvinner… så ge inte upp Depp än! 😀 Mer intressant, enligt mitt tycke, vore om man kunde få välja sina drömmar istället, typ i natt vill jag drömma om ditten och imorgon vill jag drömma om datten…

  6. Det är en intressant vinkel på det hela, att få välja vad man ska drömma om. Jag tror jag fortsätter med dagdrömmandet. 😉

Kommentarer är stängda.