Allmänt

Trasigt modem

Mitt modem hemma tvärdog i söndags.

Jag satt och läste tidningarna online när jag plötsligt fick ”sidan kan inte hittas”-sidan vid bläddring. Förbryllad kollade jag på modemet – och det var helsläckt. Alla lampor hade slocknat. Att dra ur och sätta i kontakten hjälpte inte. Det var bara… dött.

Ingen åska hade heller hörts, för då hade jag genast dragit ur alla kontakter. Jag satt faktiskt vid ett öppet (myggnätat) fönster så jag skulle ha hört om det var åska i närheten.

När jag kom till jobbet och kollade nyheter online där, så hade tydligen något större fel inträffat som gjorde att norra delen av landet var utan data- och teletrafik. Aha! Jag felanmäler inte nu, det kanske är det som är felet?

Väl hemma konstaterades att ”alla andra” hade fungerande bredband, utom jag. (Jag gjorde en marknadsundersökning: ringde runt till andra som jag vet har samma bolag som jag.)

Jag får nu nöja mig med att vara online med jobbdatorn (som om det någonsin hindrat mig…) och ska försöka hitta ett kundtjänstnummer jag kan ringa till för att be dem skicka ett nytt modem. Om jag inte minns alldeles fel så har jag ett bättre beg (icke trådlöst) bredbandsmodem hemma att klara mig med under tiden, annars kanske jag får låna någon annanstans.

[tags]trasigt modem[/tags]

2 kommentarer på “Trasigt modem”

  1. Jag har BBB, men det var bara modemet som dog. Hade inget med störningarna i kabelgrävandet (eller vad det nu var) att göra.

Kommentarer är stängda.