Allmänt, Foto

Sofforna

Helt plötsligt ringde min mobil och man tjattrade på finska, via en dålig mobillinje. I allt spraket och de avhuggna orden uppfattade jag ”Suomi-Soffa”, vilket var ungefär allt jag förstod av det han sade, eftersom jag inte talar ett ord finska.

Stämplade snabbt ut från jobbet (ajöss med de få plustimmar jag hade, hej igen till de minustimmar det gav) och åkte raka spåret hem – de nya sofforna skulle komma!

Insåg röran i hallen, som ingen med ens en pinnstol skulle slippa förbi. Ringde juniorerna för hjälp att bära upp saker på vinden, eftersom min rygg inte tillåter mig att bära ens en tidning uppför trappan. En junior var 10 mil bort, den andra på jobbet. Ringde in en arbetslös juniorkompis istället.

Funderade över vad som egentligen sagts… Bäst att låta någon med större kunskaper i finska språket kolla upp det. Ringde C och bad om tolkningstjänst efter jobbet. Hon ordnade det, men meddelade att han som kommer med sofforna tydligen var ensam. I och hon lovade att komma när det var dags att bära in sofforna, så jag skulle ringa när bärhjälp behövdes.

Plötsligt var killen med sofforna på plats. Jag ringde I och C direkt, och försökte få killen att förstå att bärhjälp var på väg. Inte lätt, han pratade fortfarande bara finska och jag hade inte hunnit lära mig språket sedan jag talat med honom senast.

Den finska sisun slog till: fatta att han bar in båda sofforna utan hjälp!!! 😯 Det gick dessutom med raketfart – innan I och C var på plats hade han redan burit in sofforna, så när de kom dammade han bara av händerna och åkte vidare.

Eftersom T och V också kom med, så bar T och I ut de gamla sofforna i garaget, och hjälptes åt att packa upp de nya sofforna. C dammsög (tack snälla!) och trollade bort de gamla mattorna från hallen. Vi lade ut de nya glada prickiga plastmattorna i hallen – och det blev så fint!

Plastmattor i hallen

De nya sofforna är verkligen sköna, både att sitta och att ligga på. Jag har premiärsovit på dem 😉 helt utan katt. Gamlingen, som hade mutat in den gamla tresitssoffan som sitt revir, har konsekvent vägrat att hoppa upp på den nya, ända tills i morse. Då kunde han inte motstå lockropen från filten längre, den filt jag strategiskt placerat i favorithörnet.

Nya soffor

[tags]soffor, Suomi-Soffa, finsk sisu, plastmattor[/tags]

2 kommentarer på “Sofforna”

  1. Soffan är ju bästa stället att sova på, speciellt när TV:n står igång… 😉

Kommentarer är stängda.