Allmänt

Filmer

Med tanke på de pengar jag sparade i förra inlägget (oj, vad jag börjar hänvisa bakåt helt plötsligt) så skulle jag kunna bränna iväg en del på filmer. Dottern kom förbi igår och visade en del filmer hon beställt, bl a Den siste mohikanen. Jag kände hur jag ville slita den ur händerna på henne och skrika: – DEN ÄR MIN!!!

Om någon av mina läsare inte har sett den, så gör genast det. Jag kan inte förstå hur jag själv missat att köpa in den, då den är… Tja, vad ska jag säga? Den ska ses med en stor trave näsdukar och gärna mycket choklad, ensam eller i sällskap med andra lättrörda. Självklart har jag haft den tidigare, men på video. Eftersom videoapparaten dog för några år sedan, så har jag slängt filmerna.

Faktiskt såg jag slutet – ah, det fan-tas-tis-ka slutet – för inte så länge sedan, när jag zappade mellan kanalerna. Det var på någon reklamkanal (hata TV-reklam allihopa!) de visade filmen, så den var säkert helt förstörd för de som försökt se hela. Jag har, som tur är, ett servettställ på soffbordet så jag kunde snörvla i lugn och ro. (Alltså, jag blir tårögd bara av att skriva det här.)

Nåväl, B hade beställt fler filmer och jag insåg att jag skulle kunna beställa några själv. Jag har vissa ”klassiker” som jag gärna vill fylla på mitt eget filmförråd med. De kanske inte är klassiska filmer hos alla, men de är klassiska för mig. Ta t ex Sista natten med gänget – den har en självklar plats i klassikerhyllan hos mig. Det finns många andra filmer jag vill stoppa dit också, så jag kanske ska kika in hos CDON och se vad jag hittar…

Sen finns det några nyare filmer jag kan tänka mig att köpa, då jag missat dem på bio. Män som hatar kvinnor kommer väl på DVD när som helst? Och The wrestler finns väl redan att köpa? Alltså, jag kan fylla hela hösten med DVD-tittande, då jag har tidigare köpta ännu osedda filmer här hemma redan. Ändå känner jag att jag vill köpa fler.

Det var den där väskan jag sparade in pengar på som satte igång det hela. Fy på den! Nu fick jag ju pengar över, som jag måste spendera på annat istället…

UPDATE
Aaahhhh! Stoppa mig!!! Jag har beställt 11 filmer!

[tags]filmer, den siste mohikanen, sista natten med gänget, män som hatar kvinnor, the wrestler[/tags]

4 kommentarer på “Filmer”

  1. Förstår att det varken blir G eller Ikea de närmaste 20 åren.

    Den siste mohikanen skulle jag också vilja slita ur händerna. För att bränna. 😈

    Jag ska beställa Watchmen när priset gått ner lite.

  2. Watchmen? Jag tror jag har boken någonstans. Vill du ha eller har du en egen?

  3. Watchmen är en dvd-film. Som ursprungligen är en tecknad serietidning där jag köpte originalen på 80-talet. 🙄

  4. Men jag har den som bok, från någon bokklubb jag var med i en gång i tiden. En inbunden bok med serier, som – om jag minns rätt – inte var indelade i kapitel.

    Jag vet inte om den finns kvar i gömmorna, men jag kan skicka den till dig om jag hittar den – om du vill ha? Som kuriosa i dina samlingar. 😉

Kommentarer är stängda.