Allmänt

Bortbjuden

Jag var bortbjuden på middag igår! 😉

OK, för att vara lite närmare sanningen: jag bjöd in mig själv till brorsan med fru för att äta surströmming. Det hade de inget emot, och vi hade en trevlig kväll som varade så länge att jag var glad jag slog igång brolyset innan jag åkte hemifrån. Det var becksvart när jag kom hem. De ljusa nätterna är verkligen förbi.

Väl hemma klättrade jag omkring i fönstren och satte upp fönsterlamporna jag tagit ner i våras. Nu är det bara gardinbyte kvar* men det väntar jag med ännu ett tag. Jag kanske ska köpa nya gardiner – kanske. Måste först bestämma sort (panel eller inte), färg, material och om de ska vara mönstrade eller inte. Många svåra beslut att ta mig igenom!

Jag måste nog bära ut soporna ikväll, för jag har haft skåprensning. Hittade t ex en ost som gått ut långt innan jag ens hunnit öppna förpackningen (nej, jag öppnade den inte idag heller utan stoppade den direkt i soporna) (det gröna som kröp fram från under etiketten såg inte aptitligt ut). Jag har problem med maten: köper för mycket. En vana från familjelivet.

Vad jag borde göra, är att börja med matsedel igen. Då vet jag exakt vad jag ska laga och – framför allt – köpa hem. Lite nya fräscha plastburkar** att lagra färdiga portioner i, och saken är biff! Jag ska kolla morgondagens reklamblad och se vad som är billigt den här veckan, så jag kommer igång med matlagningen. Under sommaren har jag mest levt på youghurt; det svåra valet har varit vilken smak jag skulle ha den här gången. Kocken i mig har totalt gått i ide.

Det verkar nästan som att jag har en husmoderlig sida. Både gardinbyten och matlagning och matsedel i samma inlägg. Låt er inte luras! Det är inte alls sådan jag är! Jag är inte huslig för fem öre och avskyr allt som har med hushållsarbete att göra.

[tags]surströmming, fönsterlampor, gardinbyte, matlagning, matsedel[/tags]

*) När jag byter gardiner blir det det slutgiltiga tecknet på att sommaren verkligen är över för den här gången.

**) De flesta av mina plastburkar i portionsstorlek har flyttat till juniorernas lägenheter eller blivit söndermikrade (av mig).

4 kommentarer på “Bortbjuden”

  1. Låt mig förtydliga detta: jag utför hushållsarbete, men jag gillar det inte.

Kommentarer är stängda.