Katter

Kattmat

Jag har tydligen blivit serverad en liten (död) näbbmus ute vid trappen i natt/morse, utan att uppmärksamma den – innan jag gick till jobbet och nästan trampade på den.

Ingen av katterna visade några tecken på att ha burit hem den (gjort stolta svansknyck el dyl) så den har kanske självdött? Alldeles bredvid ett hus med tre katter… Den måste ha fått hjärtinfarkt. Säger vi.

Mina katter jagar bara ädla byten. Näbbmöss smakar illa* och används endast som leksaker. När det gäller mat, vet katterna att matte inte går med på vad som helst. Haren var ett bra försök, men jag väntar tills de drar hem en oxfilé.

Bara så ni vet.

[tags]näbbmus[/tags]

*) Nej, jag har inte smakat.

2 kommentarer på “Kattmat”

  1. Tycker du så illa om hushållsarbete att du tvingar katterna till att delta i beredningen och införskaffandet av föda?

    Själv fick jag steka köttbullar i går till Gazzy. Jag fick på nåder smaka. Jag är en hushållsslav.

  2. Till julklapp ska de få en liten grill, precis lagom i storlek för dem att sköta.

Kommentarer är stängda.