Allmänt, Foto

Skynda att fynda

Äntligen gick lönen in på mitt konto, så jag kunde göra den (inte alltför nödvändiga) shoppingresan jag länge varit sugen på: till det Stora Blå Varuhuset i öst. Lockade med mig dottern också, vilket gjorde att vi började vår shoppingrond i Finland. Både hon och jag var väldigt nyfikna på det relativt nyöppnade shoppingcentrat som ligger på gränsen, och heter så. Ja, det heter faktiskt På Gränsen.

På Gränsen

Där fanns både svenska och finska affärskedjor representerade, och jag kommer helt säkert att åka dit fler gånger. Det var – som i vilket köpcenter som helst – damkläder som hade störst procent av affärsytorna, men det gör inget. Jag menar; annars skulle jag inte åka dit.

Jag kollade lite förstrött på kläder men handlade bara en BH. Som jag nämnt tidigare så är jag ju inte direkt utan kläder… Det är inte dottern heller men hon hittade en del att fylla på garderoben med. Att jag skulle på IKEA senare, men inte hon, gjorde sitt till i shoppingivern också, förstås.

Hemliga saker
En kasse med hemligt innehåll shoppades på Citymarket… Det är inte för inte som Finland är Fazers hemland, om vi säger så. (Bilden blurrad med avsikt.)

Språkförbistring

Jag lyckades lista ut att Pullonpalautus och/eller Pysäköinti antagligen betydde Parkeringsgarage, så vi skulle ta oss hem till fosterlandet igen (förutsatt att vi lyckades hitta rätt bil). OK, det var inte mer än ca 200 meter dit, men det är lättare att få hem allt man shoppar om man har en bil att lasta det i. Det är himla svårt att få lift med en massa IKEA-paket under armen.

På IKEA shoppade jag för en oväntat stor summa pengar (hur kan en så billig affär kosta så mycket när jag går genom kassan? Och att jag lyckas varenda gång? Märkligt.) men fick tag i precis allt jag skrivit på min lilla minneslapp-bredvid-datorn.

Jo, jag har en liten anteckningsbok där jag skriver upp vad jag ska köpa/leta efter nästa gång jag far till IKEA, så jag bara river ur bladet och tar med mig då det bär iväg. Annars är det precis när man gått genom kassan (eller sitter i bilen på väg hem) som man kommer på den där lilla, billiga saken man absolut måste ha.

Vi blev färdiga i precis rätt tid – hon hade shoppat på sitt håll och jag på mitt, så vi sammanstrålade utanför kassorna. Hennes mobil fick nämligen slut batteri när vi var i Finland, så vi fick göra som på den gamla goda tiden: bestämma plats att mötas på när shoppingen var över. (Vi klarade en sådan tidsresa utan större blessyrer.)

Vi var hungriga och bestämde oss för att äta Sveriges godaste hamburgare innan vi styrde kosan hemåt. OK, vi hann förbi på Elgiganten också, men där köpte vi inget. Sen styrde vi kosan mot K, där syrran envist vägrade svara i telefonen. (Jag brukar ha kaffe- och pisspaus hos henne när jag varit till IKEA, så vi kan diskutera mina fynd.) Hon vägrade vara hemma när vi väl var där, så det var bara att åka vidare hemåt.

Jag har hunnit provsova en av mina nya soffkuddar, och det gick jättebra. Jag hade nog fortfarande sovit, om inte tidigare nämnd syster ringt och väckt mig för att få veta vad jag ville när jag ringt medan de varit borta…

[tags]Finland, IKEA, shopping[/tags]

3 kommentarer på “Skynda att fynda”

  1. Åh, vad skoj med IKEA. Är också ruskigt sugen på att åka dit snart nu när sovrummet och ev. hallen ska få sig en makeover. Frågan är bara… vad jag behöver. Men man hittar alltid nåt 😀

Kommentarer är stängda.