Allmänt

Vinterdäck

Houston, we have a problem. 😉

Jag har en omgång schyssta vinterdäck på fälg till övers. Hann inte byta på den röda Mazdan, då det fortfarande var sommarföre när den kvaddades. Speedy hade färska vinter- och sommardäck med sig, så jag har nu läge att sälja en omgång däck.

Min farbror behöver nya vinterdäck på sin bil, men problemet är att vi inte vet om de jag har passar. Han hade skrivit dimensionerna på en lapp, men de stämmer inte alls med de riktlinjer jag hittar på nätet för just den sortens bil. Möjligen kan han ha skrivit av det som gällde för sommardäcken. Jag – och han – ska ta en titt på de vinterdäck som finns till hands, och se om vi blir klokare av det.

Nu väntar jag bara på att det ska bli a) torrare eller b) kallare väder, då jag inte vill skvätta ner bilen efter grusvägarna till Byn. Jag vill åka dit i dagsljus och kolla på hans däck, samt visa upp Speedy (läs: glassa lite).

Det är verkligen mörkt nu. Dagen hinner inte riktigt gry innan jag går hemifrån, och det är mörkt när jag kommer hem. I och med att snön regnat bort är det så himla svart ute. Inte undra på att folk blir deprimerade så här års.

[tags]vinterdäck, däckdimensioner, höstmörker[/tags]