Allmänt, YouTube

Lång natts färd mot dag

*gäspar stort*

Jag hämtade hem dottern med tillhörande kompis från flyget sent i går kväll. Klockan var närmare 01:00 innan vi – B och jag – var hemma, efter att ha skjutsat M ända hem till sig.

I vanliga fall ser jag till att vara ute i god tid, mycket god tid. B påstår att jag sitter och väntar i två timmar innan flyget kommer, men riktigt så långt före brukar jag inte vara. Igår blev jag aningen försenad (enligt min mening) istället, men var framme precis när de fått väskorna – så jag var framme exakt i rätt tid!

Föret var bedrövligt. (Därav förseningen.) Det hade snöat blötsnö hela dagen, som på kvällen frös till isiga spår. Plogbilarna lyste med sin frånvaro efter vägen ut mot kusten, men väl ute på kuststräckan var det saltat och mindre snö (där hade nog nederbörden kommit mer i form av regn) så där gick det bra att köra.

Jag hann under hemresan prova både antisladden och ABS-bromsarna, bara för skojs skull. Inget var på väg att hända, utan jag passade på att testa bilen i det norrländska vinterföret: isiga vägar utan trafik mitt i natten.

[tags]vinterföre, Simon & Garfunkel, Sound of silence[/tags]