Allmänt

Inte idag

Jag ids inte gå hem och äta på lunchen idag, då det är så kallt (-20), utan ska istället köpa mat på grillen för att äta på jobbet.

Mat, mat, mat… Mina tankar surrar kring mat. Det blir lätt så före lunch. Igår köpte jag ett par laxfiléer som nu är lagda på gravning, efter konstens alla regler. Jag kan knappt bärga mig tills jag får smaka!

Medan jag svinades med laxen* höll B på att städa uppe på vinden. Hon plockade, dammsög, dammtorkade och t o m skurade alla rum – utom mitt. Jag är visst stor nog att städa mitt eget rum själv. 😉

Efter allt jobbet, bestämde hon att det som varit A:s rum skulle fortsätta vara kattfri zon. Dörren stängdes i lås, till katternas stora förtvivlan. Det finns inget som triggar en katts nyfikenhet som en stängd dörr, tro mig.**

Nu väntar jag med spänning på att hon ska städa resten av huset också. Ja, vadå? Jag står för maten, då får hon städa.

Angående julstämning: om jag hör ”Tänd ett ljus” en gång till kommer jag att kräkas.

[tags]gravad lax, storstädning[/tags]

*) Varje gång jag håller på med laxgravning så lyckas jag kleta fisk över hela köket. Alltid något jag glömt ta fram, eller tappar, eller vadsomhelst. Det mesta av fisken hamnar dock där den ska, minus en massa fjäll och slafs som fastnat på mig och min omgivning.

**) Att ha katt är som att ha småbarn igen. Man får inte ens sitta ifred på toaletten utan att någon krafsar bakom dörren och väsnas för att få komma in.

3 kommentarer på “Inte idag”

  1. Haha. Känner igen det där med katterna. Molle ska ofta in i klädkammaren och titta. Han blir nöjd om man öppnar dörren så han får stå och kika in lite bara 😛 Och Sessan ska prompt ligga på tvättkorgen när man duschar, hon gillar nog värmen 😛 Gizmo har faktiskt inga såna idéer, förutom att han älskar plastkassar 😉

  2. Therre: Mina katter har också en del egenheter, var och en för sig, men jag ids inte rabbla upp dem nu. Vem vet, de kanske blir ett inlägg så småningom? 😉

    Jontas: Till melodin ”Vi gå över daggstänkta berg” blev det genast rätt stämning! :mrgreen:

Kommentarer är stängda.