Allmänt

Städsöndag

B utsåg dagen idag till städdag. Jaha. Jag har hittills gjort så lite som möjligt, men funderar nu på att först gå till OK och nödhandla lite (hann inte på de vanliga affärerna innan de stängde), för att sedan kombinera badrumsskurning med kvällsdusch. Om jag gör undan att duscha redan ikväll, får jag lite extra sovmorgon imorgon. Det kan vara guld värt, speciellt en måndag.

Vi har bl a suttit och gått igenom gamla papper av olika slag. Det blev en del ohhh:ande och åhhh:ande när vi hittade gamla foton och annat vi glömt att vi någonsin haft. Vi gjorde inga stora fynd, men det var kul ändå. Nu är allt rensat – köket är SÅ prydligt – och det är bara dammtorka-dammsuga-skura kvar, och där har jag tingat badrummet. På gott och ont. Det må vara det minsta rummet men det är det besvärligaste att skura. Trångt att komma åt och fullt av småprylar, dessutom. Tyvärr kan jag inte hänga upp de orangea (stavas det verkligen så?) handdukarna jag köpt, då jag inte hunnit tvätta dem än.* Jag får ta de röda istället. Det är ju trots allt snart jul.

Jag kommer att vara hemma hela julen. Julafton – om allt går efter beräkningarna – blir det julbord med juniorerna, sedan blir det jag och TV:n och katterna.** Det räcker gott åt mig. Efter jul ska jag däremot sätta igång rännandet, för då jag är ledig ända fram till trettondagen har jag tänkt hinna åt många olika håll. Där är planerna lite vaga än så länge, då vädret kommer att avgöra hur mycket och hur långt jag färdas.

[tags]städa, rensning, feng shui, julfirande[/tags]

*) Jag vill gärna tvätta handdukar innan jag börjar använda dem, speciellt när de inte är inplastade vid köp.

**) Det blir julbord någon av dagarna, men planer kan ändras i sista hand. Julafton är ett hett tips, juldagen är alternativet. Annandagen är juniorerna rejält bakis, så då vill de inte äta något. ”Same procedure as every year, James.”