Allmänt, Foto

Uppfräschad

Sådärja!

Nu är bloggen uppfräschad* med både blommor och blader (ta gärna en titt, ni som läser den som RSS). Själv är jag inte uppfräschad för dagen ännu, men har börjat närma mig duschen. Det kan – som jag sa igår – ta lite tid innan jag kommer ända dit. (Det tog bara 5 timmar igår innan jag hade gjort alla ”ska bara”.)

Jag har även lagt till en ny fråga/röstning/poll, vad man nu vill kalla den – marsch iväg och svara! 😉

Även om jag frivilligt avstår från alkoholhaltiga drycker så kunde jag inte låta bli att köpa glögg när jag var och handlade igår. Jag anser att jag någon gång kan dricka det jag brukar kalla ”Konsumglögg”, d v s sådant som säljs i vanliga mataffärer (gäller även cider, eller ”ciderliknande dryck” som det ibland står på flaskorna), utan att frångå nykterheten.**

Är det någon av er som vet hur man egentligen öppnar en Dufvenkrooks??? Jag kämpade med flaskhelvetet en lång stund, ringde syrran för att få tips (ifall hon provat det märket – det hade hon inte), och till slut skar jag av toppen på korken med en vass kniv. Det fungerade, och glöggen var märkvärdigt god. Den luktade verkligen som hjortronlikör men smakade mer äpple än hjortron. (Vill jag minnas. Mina smaklökar är, precis som mitt doftsinne, avtrubbade efter drygt 30 år som rökare.)


Hjortronglöggen, inklusive mandlar och russin.

Planerna inför nyårsafton är, precis som för julen, att vara hemma. Jag och katterna ska se TV och äta ostbricka (jag, inte katterna) efter en luxulös middag bestående av Janssons frestelse (inga katter får den maten heller). Om det finns någon julmust kvar kommer jag nog att dra i mig den också. Med lite tur är jag vaken till tolvslaget så jag kan kika på grannarnas raketer, annars klarar jag mig utan fyrverkerier.

Det är förödande för mitt kaffedrickande att pyssla bakom kulisserna med bloggen. Jag glömmer hela tiden bort kaffet, för jag ”ska bara” och sedan är kaffet plötsligt kallt?!? Det kan få förödande konsekvenser, då jag inte blir mänsklig förrän efter två koppar kaffe. I nödfall kan jag klara mig med enbart en, men jag behöver en i varje ben. 😉 Nu måste jag gå och se till att verkligen få i mig en varm kopp kaffe, för den jag ställde bredvid datorn har hunnit kallna. Igen.

[tags]uppfräschning, nytt tema, poll, glögg, Dufvenkrooks, nyårsplaner, kallt kaffe[/tags]

*) Jag vill påpeka att jag inte gjort designen själv, utan den är ett gratistema till WP, hittat hos Rock-Kitty. Mina egna grafiska talanger sträcker sig inte så långt. Jag har bara petat yttepyttelite i CSS:en, för att få till allt som jag ville ha det.

**) Det där får mig att låta som en f d alkis. Nej, det är jag inte, jag har helt enkelt slutat dricka alkohol för att a) jag blir grymt bakis, och b) det är så besvärligt att behöva fixa skjuts hem från diverse tillställningar. Jag kör helst själv. Och även om jag är hemma, så blir det ändå inte att jag tar.

5 kommentarer på “Uppfräschad”

  1. Jag läste fel först, tyckte det stod ”snabel”…

   Det funkade alldeles utmärkt med en vanlig kniv, då jag inte har vare sig sabel eller snabel.

 1. Kaffe är en helig dryck för mig, och jag smuttar den lika girigt, oavsett temperatur. För mig är det bloggandet som får mitt svarta guld att hinna kallna. Men det gör, som sagt, inget då jag dricker det lika lustfyllt i alla fall. Varmt, ljummet eller kallt… inga bekymmer! Men det är skönt att se att alla inte är lika!

  Gott Nytt År!

  /Stefan

  1. Stefan: Tack!

   Men att dricka kaffet kallt… Njaaehhh, där går gränsen, även om det är ”väldigt ljummet” ibland, när jag återupptäcker koppen jag ställt ifrån mig och glömt bort.

Kommentarer är stängda.