Allmänt

Trögt

Det märks att jag är ledig, och har varit ledig flera dagar i rad. Allt går så trögt – för jag har ”all tid i världen” att göra det jag tänkt. Exempelvis är jag på väg till duschen sedan 2½ timme tillbaka, men fastnar hela tiden i ska-bara-fällan. Ni som kan er Alfons vet att han ”ska bara”. Sådan är jag också.

Dagens väder: det snöar idag igen. Lätt, fluffig snö som är lätt att skotta. Extra lätt när bästisgrannen K kör bort den med snöslungan, då han ändå är ute och tar sig egen gård. *gillar* Lätt snö = snörök efter vägarna. Det blir nog ingen mellandagsrearesa (pust, vilket ord) i det här vädret.

Däremot behöver jag åka till affären och handla mat. Massor av mat. All julmaten bara försvann, och hux flux var det tomt i kylen. OK, inte helt tomt – någon sillbit kan finnas i den enda burk med inlagd sill som finns kvar. Och ett hårdkokt ägg som blev över. Och en öppnad burk kattmat, men den tänker jag inte smaka.

Jag saknar energi, det är tydligt. Skulle behöva komma mig iväg på en liten resa – om så bara till L – för att få lite miljöombyte och en energikick. Samtidigt vill jag gå i ide, då det är både mörkt och kallt, även om vi går mot ljusare tider. På tal om det: är det för tidigt att börja ta bort julpyntet redan nu?

[tags]ledig, ska bara, snörök, handla mat, miljöombyte[/tags]

2 kommentarer på “Trögt”

  1. Hur det kan vara att fastna i det där jag-ska-bara-träsket, det vet jag precis hur det kan vara. Jag hade första lediga dagen, av tre, i dag… och jag har inte gjort ett grannaste dyft förutom att promenera ner till kontoret för att skriva alla tidsredovisningar för december. Jag var där i typ tre timmar, på min lediga tid alltså. Resten av dagen har jag mest blinkat långsamt och studerat insidan av ögonlocken.

    Det är förresten aldrig för tidigt att ta bort julpyntet ❗

    Gott Nytt År till dig!

    /Stefan

Kommentarer är stängda.