Allmänt

Ser fram emot

Jag ser verkligen fram emot sommaren, av flera orsaker.

En av orsakerna är att då kommer L (med familj?) från Tyskland och besöker L & E, och antagligen oss andra i släkten också! Det är säkert 30-35 år sedan jag träffade honom (tillsammans med sina föräldrar) senast, och jag har ibland funderat på hur man kan leta rätt på dem när de bor i ett annat land.* Jag vet inte ens om de bor kvar i B fortfarande eller om de flyttat.

Han ringde igår när jag var hos L & E, men skulle höra av sig igen. Det blev mest att bror L berättade hur läget var med oss alla, men L (som ringde) kunde i alla fall berätta att hans pappa L dött 2008, men mamma H levde och bodde nära honom och hans familj. 

Vad jag minns av L är att han var en liten lintott, några år yngre än mig, som jag och min kompis I retade. Oj, det är många år sedan! Jag minns också att jag träffat hans föräldrar i början av 80-talet (före juniorerna) och sedan under tidigt 90-tal, men jag har inga minnen av att han var med de gångerna. (De har nämligen varit och hälsat på i båda de hus jag, helt eller delvis, har ägt.) Det kan hända att han fått stanna hemma, eller hos en kompis, under de besöken, för då bör han ha varit i tonåren eller äldre.

Nu får jag börja damma av min gamla skoltyska, men L hör tack och lov till den generation som pratar engelska, vilket hans föräldrar inte gjorde. Vi kommer nog att förstå varandra, på ett eller annat sätt.

[tags]sommarlängtan, vänta besök[/tags]

*) All kontakt med dem har gått via morsan, som hade deras adress. Jag vet inte ens vad de heter i efternamn… Nu är morsan dement och alla ledtrådar till dem, via henne, har försvunnit.